Brajtonovo slavlje
Brajtonovo slavlje

Poterov magični štapić šarao na Vikaridž Roudu: Brajton samleo Votford (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.19. | 17:57

Palas i Everton razočarali, Sautempton u problemu, Bili Šarp je Šefildov junak i u Premijer ligi

Da će Liverpul i Mančester Siti da otresu rivale mogli smo da pretpostavimo čim je izašao kalendar takmičenja za novu sezonu, pa je ovaj “najmasovniji“ termin prvog kola Premijer lige bio i zanimljiviji nego početak, jer smo mogli barem da naslutimo ko će u narednih 10 meseci moći da zaprži čorbu velikanima, a kome predstoji borba za opstanak. I posle četiri utakmice u terminu od 16 sati možemo da kažemo da je apsolutno najprijatnije iznenađenje kola Brajton Grejema Potera, koji je na Vikaridž Roudu deklasirao Votford sa 3:0 i svima poručio da ih svate ozbiljno.

Uostalom, Votford je poslednjih sezona izrastao u klub koji se vrti tu negde na granici najboljih deset u Engleskoj. Ali renovirani Brajton, koji je prošle sezone za dlaku izbegao ispadanje u Čempionšip, Stršljenovima nije ostavio ni promil šanse. Promena sistema igre na mnogo atraktivniju 3-4-3 formaciju ispostavila se kao pun pogodak Potera, koji je došao iz Svonsija, mada se proslavio još na klupi švedskog Estersunda.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Votfordu se danas nije isplatilo to što je uporno odbijao napade velikih evropskih klubova – među njima i Pari Sen Žermena  na Abdulajea Dukurea čiji je autogol najavio selidbu bodova u Brajton. Potom i Florin Andone, pa Nil Mope, koji je letos stigao iz drugoligaša Brentforda za 21.900.000 evra i postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Ubedljiv je bio i Barnli: dva gola Ešlija Barnsa i jedan Johana Gudmundsona za svega 15 minuta pokazali su Sautemptonu da je vreme da se uozbilji, jer će u suprotnom vrlo brzo izkrčmiti onaj teško stečeni ugled kluba koji uvek zna šta radi. Nije počelo dobro za Svece, a već u narednom kolu na Sent Meriz stiže Liverpul, pa onda putovanje u Brajton i zatim Mančester junajted kod kuće. Ralf Hazenutl je prošle sezone spasio Sautempton ispadanja, verovali su svi da će sad kad je od početka tu pokrenuti Svece napred, ali početak nije obećavajuć. Ne sa ovako poroznom odbranom.

Mnogo bolji ambijent posle uvodnih 90 minuta sezone u Šefild junajtedu kome mnogi predviđaju ekspresan povratak u Čempionšip. Međutim, na gostovanju kod Bornmuta uspeli su da se vrate iz mrtvih. Život im je udahnuo ljubiteljima nižih engleskih liga omiljeni Bili Šarp, prošle sezone najbolji strelac ekipe, samo šest minuta nakon što je ušao u igru. Uz dosta sreće, istina, ali ko mari?

Golova nije bilo samo u meču koji je trebalo da bude poslastica dana. Everton je na gostovanju kod Kristal Palasa svoje šanse promašio u prvom poluvremenu, Orlovi su krenuli da igraju tek u drugom, ali na kraju – 0:0. Uz mali alibi za Roja HodžsonaVilfred Zaha, koji je poslednjeg dana prelaznog roka tražio dozvolu da ide baš u Everton – u igru je ušao tek u 65. minutu, a svid znamo da je on ipak glavna poluga u Palasovom timu.

Naravno i Luka Milivojević je sa kapitenskom  trakom oko ruke odigrao svih 90 minuta za Palas kome nije pomogao ni crveni karton za Morgana Šnajderlina u 76.

 

PREMIJER LIGA - 1. KOLO:

Petak

Liverpul - Norič 4:1 (4:0)
/Hanli 7ag, Salah 18, Van Dajk 28, Origi 42 - Puki 64/

Subota

Vest Hem - Mančester Siti 0:5 (0:1)
/Žezus 25, Sterling 51, Sterling 75, 92, Aguero 85pen/

Bornmut – Šefild junajted 1:1 (0:0)
/Mefam 62 – Šarp 88/

Barnli - Sautempton 3:0 (0:0)
/Barns 63, 70, Gudmundson 75/

Kristal Palas - Everton 0:0

Votford - Brajton 0:3 (0:1)
/Dukure 28ag, Andone 65, Mope 77/

18.30: (1,33) Totenhem (5,20) Aston Vila (9,00)

Nedelja
15.00: (2,30) Lester (3,20) Vulverhempton (3,25)
15.00: (4,60) Njukasl (3,60) Arsenal (1,80)
17.30: (2,25) Mančester junajted (3,30) Čelsi (3,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara