Pozdrav iz Niona: Zvezdi kazna 25.000, Svecima 35.000 €

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.01.19. | 11:46

Disciplinska komisija UEFA odrezala globe za meč u Parizu

Tri i po meseca od odigravanja utakmice grupne faze Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1) u Parizu, Disciplinka komisija UEFA-e je konačno donela odluke o kaznama.

Domaćin susreta će zbog paljenja pirotehnike, nemira u gledalištu, kasnog početka meča i nepropisnog ponašanja zvaničnika morati da plati 35.000 evra, dok je našem šampionu zbog nemira na tribinama i zabranjenih povika određeno tek 10.000 evra manje.

Izabrane vesti

Disciplinci evropske kuće fudbala su bili daleko stroži prema Olimpijakosu i Milanu zbog nemilih scena koje su se dogodile 13. decembra u Pireju kada je domaćin slavio sa 3:1. Crveno-beli će zbog uletanja navijača na teren, paljenja pirotehnike i blokiranih stepenica jedan meč u UEFA takmičenjima igrati pred praznim tribinama ukoliko se nešto slično dogodi u naredne dve godione, uz 90.000 € globe. Milan je će zbog pirotehnike morati da izdvoji samo 5.000 evra.

Za susret Lige šampiona Ajaksa i Bajerna (3:3) koji je odigran 12. decembra čak dva igrača je dobilo po dva meča suspenzije zbog direktnih crvenih kartona, a to su Tomas Miler i Maksimilijan Veber. Zbog gađanja sa tribina Kopljanici imaju dodatnu kaznu od 20.000 evra, a gosti 8.000 zbog pirotehnike.

FOTO: Reuters


tagovi

Disciplinska komisija UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara