Poznate klauzule iz Nejmarovog ugovora: Barsa nije nemoguća misija! I Real može to da plati bez problema

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 11:26

Otkriveno kakav dogovor je sklopio brazilski as sa predsednikom Pari Sen Žermena

Uveravali su čelnici Pari Sen Žermena da osim klauzula koje se tiču ličnih dostignuća u vidu broja golova, trofeja i eventualne Zlatne lopte, nema Nejmar nikakvu posebnu po kojoj može da napusti klub, međutim, informacije iz Španije kazuju drugačije i pobijaju sva dosadašnja javna izlaganja arapskih vlasnika pariskog kluba. Na osnovu njih, ne samo da klauzule postoje, nego samim tim i realna mogućnost da se Brazilac, možda već na kraju ove sezone, vrati u Primeru.

Kad je dolazio na Park prinčeva u poslu vrednom 222.000.000 evra Nejmar i njegov zastupnik, otac Nejmar da Silva, iskoristili su mogućnost da u ugovor ubace opcije po kojima mogu i da napuste Svece. Predsednik Naser Al Kelaifi je morao da ugodi prvoj zvezdi kluba samo da bi osigurao potpis, pa je tako na papir stavljeno da na kraju ove sezone, dakle u junu 2019, „desetka“ PSŽ-a može da ode ukoliko to želi, a cena za potencijalnog kupca u tom slučaju biće 200.000.000 evra. Skoro jednaka onoj po kojoj je kupljen. A ukoliko se na odlazak odluči godinu kasnije, leta 2020, otkupna klauzula pada na ravno 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

Za mnoge evropske gigante to je novac koju sebi ne mogu da priušte, međutim, za Barselonu i Real ne bi bio nikakav problem, zbog čega i Mundo deportivo i Sport iz Katalonije i madridski dnevnici Marka i As, svako za sebe, navijaju da se Nejmar vrati u Španiju. Mundo je danas izašao sa naslovnicom „Nejmar nije nemoguća misija“, pozivajući se na saznanja da je Brazilac dobrodošao u svlačionici i da i dalje neguje prijateljske odnose sa igračima kao što su Mesi, Pike, Suarez, Ter Štegen... Barsa ima dovoljno noca na raspolaganju i bez obzira što planira da uloži u angažman štopera i zadnjeg veznog više od 100.000.000, eventualni povratak Nejmara bio bi označen kao prioritet i višestruko bi se isplatio klubu. S druge strane, Real je bio neobično tih na letnjoj pijaci, godinama nije doveo neko ime da „zveči“, šanse da to bude Kilijan Mbape sve su manje, ali mogući napad na Nejmara, koji bi posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus imao prostor da postane lider madriskog tima, možda upali tek iz trećeg pokušaja, jer nije uspeo letos, a ni 2013. kad je dolazio iz Santosa u Evropu. Pogotovo što Florentino Perez bez problema može da plati 200.000.000 evra.

U situacijama kad postoji klauzula, klub – u ovom slučaju Pari Sen Žermen – ništa se ne pita. Sve zavisi od Nejmara i njegove volje. Uostalom, tako je i leta 2017. otišao iz Barselone, pa ne bi bilo čudno da na isti način kao što je „zavrnuo“ bivši klub okrene leđa i sadašnjem.

FOTO: Action images


tagovi

Pari Sen ŽermenReal MadridNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara