"Radost Tavaresa i saigrača iz Maribora"
"Radost Tavaresa i saigrača iz Maribora"

Pravda je zadovoljena: Seltik ne ide u Ligu šampiona, istorijsko veče Maribora (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.08.14. | 22:33

Porto rutinski protiv Lila, APOEL deklasirao Alborg, u eliti i Filip Mladenović

Radost Tavaresa i saigrača iz MariboraNe Crvena zvezda, ne Partizan, ne Dinamo, ne Hajduk! Ukaljani ugled SFRJ fudbala ove sezone će umesto nekadašnje velike četvorke stare Juge u Ligi šampiona braniti Maribor, koji je na vrućem gostovanju ipak samo prosečnom Seltiku izvojevao istorijskih 1:0 i vratio se u evropsku elitu posle pauze od dugih 15 godina!

Slovenački šampion je u Glazgov stigao posle 1:1 na Ljudskom vrtu, tradicionalno borbeni Škoti dali su sve od sebe ne bi li se pred navijačima oprali za bruku u dvomeču sa Legijom koju su prošli samo zahvaljujući glupoj administrativnoj greški Poljaka, ali… Ti ubedljivi porazi od varšavskog tima nisu bili slučajnost, već posledica neznanja škotskog giganta.

Izabrane vesti

Napadao je Seltik, konačno delovao kao tim kojem je stalo do pobede, međutim, ponovo se pokazalo da u ligi bez omraženog rivala Glazgov Rendžersa Kelti jednostavno ne mogu da se pripreme za evropski fudbal. A toliko su se na zeleno-beloj strani škotske prestonice radovali "uginuću komšijske krave".

Kapiten Maribora Tavares, Brazilac koji je za slovenačkog prvaka odigrao više od 200 utakmica, kaznio je jednu od sada već tako karakterističnih paničnih reakcija odbrane Škota i u 75. minutu postigao zlata vredan gol. Do tog trenutka Seltik je imao rezultat koji ga je vodio dalje. Ipak, čini se da je njegovom eliminacijom pravda zadovoljena.

Na stranu to da li bi Legija trebalo ili ne da tako skupo plaća ceh zbog loše administracije, Seltiku zaista nije mesto među najvećima.

Veliki uspeh načinio je i APOEL, koji je u Nikoziji deklasirao Alborg sa 4:0 i vratio se u evropsku elitu prvi put posle 2011/2012 kada je Kiprane predvodio strpski stručnjak Ivica Jovanović. Dancima očigledno nije prijao izlet do Mediterana.

Ligu šampiona igraće i Filip Mladenović čiji je BATE Borisov savladao Slovan iz Bratislave sa 3:0, dok je Porto, sada već tradicionalni učesnik najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, status velikana fudbala na Starom kontinentu opravdao rutinskom pobedom nad Lilom od 2:0 zahvaljujući remek delu Jasina Brahimija iz slobodnog udarca i kasnijem pogotku Džeksona Martineza.

Podsetimo, Zenit je ranije danas lako izašao na kraj sa Standardom, dok ćemo preostalih pet učesnika grupne faze Lige šampiona saznati posle revanš mečeva zakazanih za sredu kada su na programu čini se mnogo zanimljiviji okršaji poput duela Arsenala i Bešiktaša, te sudara Atletik Bilbaa i Napolija.

Revanš mečevi plej ofa za Ligu šampiona:

Zenit - Standard 3:0 (1:0)
/Rondon 30, Hulk 53pen, 58/

APOEL - Alborg 3:0 (2:0)
/Vinisijus 29, De Vinsenti 44, Aloneftis 64/

BATE - Slovan 3:0 (1:0)
/Gordejčuk 41, Krivec 84, Rodionov 85/

Seltik - Maribor 0:1 (0:0)
/Tavares 75/

Porto - Lil 2:0 (1:0)
/Brahimi 49, Martinez 69/

Sreda:
20.45: Arsenal – Bešiktaš (prvi meč 0:0)
20.45: Atletik Bilbao – Napoli (1:1)
20.45: Bajer Leverkuzen – Kopenhagen (3:2)
20.45: Malme – Salcburg (1:2)
20.45: Ludogorec – Steaua (0:1)

(FOTO: Action Images)


tagovi

APOELBATE BorisovEvropaKvalifikacije za LŠLiga šampionaMariborPortoPortugalSeltikTavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara