""
""

Pre šest meseci otišao iz Rada za 400.000 evra, sada vredi 6.000.000!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.17. | 17:06

Nikola Maraš posle samo šest meseci na pragu odlaska iz Šavesa i obaranja klupskog rekorda

Kada je letos Nikola Maraš napustio Rad i prešao u portugalskog prvoligaša Šaves, delovalo je da će to biti još samo jedan u nizu prosečnih transfera, odnosno odlazaka talentovanih igrača kakvih smo se nagledali prethodnih godina u srpskom fudbalu.

Izabrane vesti

Međutim, sva je prilika da u Maraševom slučaju stvari stoje sasvim drugačije. Naime, kako prenose portugalski mediji, u trku za njegov potpis se uključio i nemački bundesligaš Štutgart koji po svaku cenu želi da pojača ekipu u zimskom prelaznom roku i borbi koja mu predstoji za opstanak u drugom delu sezone.

SUPER NIKOLA MARAŠ: JUČE STIGAO U PORTUGALIJU, DANAS GA HOĆE BENFIKA

Ugledni portugalski list O Žogo navodi da je Šaves spreman da se odrekne usluga srpskog štopera koji je do sada odigrao 13 utakmica i dao jedan gol. Isti izvor navodi da Šaves za Srbina traži čak 6.000.000 evra na ime obeštećenja, odnosno da mu je tolika otkupna klauzula u ugovoru oko koje u ovom trenutku maleni portugalski klub nije spreman da se cenjka.

Ta suma predstavlja bi novi klupski rekord kada su u pitanju prodaje igrača. Za sada je na prvom mestu te liste brazilski zadnji vezni Rafael Asis kojeg je Šaves prodao Bragi prošle sezone za svotu od 1.400.000 evropskih novčanica. A tek što bi to bio dobar posao za Šaves jer je ovaj klub Maraša doveo prošlog leta za, iz ovog ugla, skromnih 400.000 evra, mada je to klupski rekord kada su u pitanju kupovine igrača. Dakle, zahvaljujući veoma dobrim partijama, Šaves bi na Marašu mogao da zaradi najozbiljniji novac u klupskoj istoriji.

U celoj priči određeni procenat od transfera trebalo bi da ide u Radu, ali nije poznato koliko on tačno iznosi.

Inače, u dosadašnjem toku sezone Šaves beleži sasvim dobre rezultate i trenutno zauzima deveto mesto na tabeli Primeire. Maraš je letos sa portugalskim klubom potpisao ugovor do leta 2021. godine. Pre Štutgarta, srpski internacionalac je na sebe skrenuo pažnju portugalskih velikana Benfike i Porta, a kako stvari stoje, ne bi bilo čudno da se za 22-godišnjeg Srbina javi još neki zainteresovani klub.

Da je transfer i te kako moguć već u zimskom prelaznom roku, svedoči i tvrdnja lista O Žogo da je uprava Šavesa već spremila zamenu ukoliko Maraš napusti klub. Radi se o alžirskom internacionalcu Rašidu Ait Atmanu iz španskog Sportinga iz Hihona. U svakom slučaju, jasno je da bi Maraš posle samo šest meseci mogao da promeni klub. Inače, ovaj momak je u dresu Rada u periodu od 2013. do 2017. godine odigrao 104 utakmice i postigao sedam golova i u tom periodu bio je na meti srpskih večitih rivala. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

Nikola MarašRadSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara