Premijerligaški arbitar dodeljen Partizanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.19. | 14:00

Debi Kristofera Kavanaga u ulozi glavnog sudije na međunarodnoj sceni

Pre samo nekoliko sati sudio je meč između Totenhema i Aston Vile u okviru prvog kola Premijer lige, a već kroz četiri dana po prvi put biće glavni arbitar u jednom od takmičenja koje organizuje UEFA. Kristofer Kavanag iz Engleske određen je za glavnog sudiju revanš meča trećeg kola kvalifikacija između Malatije i Partizana u Turskoj.

Engleski sudija profesionalno je počeo da se bavi suđenjem 2012. godine kada je dodat na spisak arbitara koji sude u Nacionalnoj ligi, koju čine sva takmičenja od petog ranga pa naniže. Dve godine kasnije počeo je da sudi u trećem i četvrtom nivou, da bi u već u sezoni 2016/17 postao standardni delilac pravde u popularnom Čempionšipu, gde je u glavnoj ulozi bio na 27 susreta.

Izabrane vesti

Svoj debi u Premijer ligi načinio je u aprilu 2017. godine na Hotornsu, kada je sudio meč između Vest Bromvič Albiona i Sauthemptona koji su Sveci dobili minimalnim rezultatom.

Na Fifinu listu dodat je u januaru ove godine, a tim povodom je izjavio da je neverovatno srećan zbog činjenice da će uskoro početi da sudi i na međunarodnom nivou.
„Ovo je stvarno ostvarenje dečačkog sna. Kada samo pogledam odakle sam počeo, samo kao mladi momak na sporednim terenima u Mančesteru i uporedim to sa ovim sada, često ne mogu ni sam da poverujem da je to moguće“, izjavio je Kavanag.

Engleski arbitar je na jučerašnjem meču u Londonu žuti karton izvadio samo jednom i pokazao ga Eriku Lameli. Prethodne sezone na centru je bio na 24 susreta, a u proseku je pokazivao po 3,1 žuti karton po utakmici. Samo dva puta je dodelio isključenja i to na mečevima Brajton – Lester i Votford – Vest Hem, a četiri puta je pokazao na belu tačku.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara