Prosinečki oslabio 20 kila: Sve se skupilo - prehrana, gazirano, stres...

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.02.19. | 17:00

„Vi u BiH strašno volite da menjat, volite promene i kad je nešto dobro, to je strašno“, kaže selektor Zmajeva

Prošla su tri meseca i sad je sve u redu, međutim, pred kraj novembra ne da nije bilo dobro Robertu Prosinečkom, nego se suočio sa velikim zdravstvenim problemima. Razumljivo, o njima nije pričao javno. Jedna, pa druga operacija, ali sad, kad se sve smirilo može nekadašnji strateg Crvene zvezde na miru da se osvrne na period kad mu je najmanje bilo do fudbala.

Ispostavilo se da je u međuvremenu oslabio čak 20 kilograma. Promenio je i navike. Postao ranoranilac, ustaje u sedam sati svakog juta. Za razliku od perioda u završnici Lige nacija...
Sišao sam u hol i osetio strašan bol u donjem delu želuca. Prethodno nisam osećao toliki bol, nekad je znalo da zaboli, kao što svakog zaboli stomak. Nikad toliko da bih se zapitao i obraćao pažnju. Bilo je neizdrživo, odmah su me odvezli u bolnicu na ultrazvuk“, priseća se Prosinečki u intervjuu za SportSport.ba.

Izabrane vesti

Usledila su dva hirurška zahvata koja su ga vratila u normalu, ali su posledice vidljive.
Ispostavilo se da moram hitno pod nož. Puklo je debelo crevo. Valjda se sve nakupilo: prehrana, gazirano, stres... Sreća je bila, trebalo je odmah reagovati kako ne bi došlo do sepse. Profesor Šabanović izvrsno je uradio operativni zahvat, sve je bilo perfektno, ali nije lako kad moraš da ostaneš duže u bolnici. Nije operacija bila uopšte rutinska“.

Sa bolničkih prelazimo na fudbalske teme. A Bosnu i Hercegovinu, čiji je Prosinečki selektor, u martu čekaju utakmice na početku kvalifikacionog puta na Prvenstvo Evrope 2020.
Kvalifikacije se približavaju, možda u narodu počinje da raste euforija, ali kod mene je nema. Standardno je sve. Normalno se odvija život, sve po planu. Ono oko čega sam najviše bio zaokupljen su igre naših reprezentativaca i raduje me da je 90 odsto njih standardno u klubovima. Nekoliko ih nema preveliku minutažu, ali gro igrača je u dobroj formi“.

Deo javnosti u Sarajaevu pita se da li će biti promena u selekciji.
„Vi u BiH strašno volite da menjate. Volite promene i kad je nešto dobro. To je strašno! Moje stanovište je da se u reprezentaciju ne može lako ući, a ne može ni izaći. Mi smo Ligu nacija odigrali odlično, tako da nema mnogo razloga da se nešto mnogo menja. Biće nekoliko novih igrača, možda neko od ovih neće doći, ali kostur, gro igrača iz Lige nacija, ostaće isti. Ima nekoliko mladih koji će sigurno biti budućnost fudbala u BiH. Uvek će biti onih koji će pitati „zašto ovaj, zašto ne onaj“, ali zato je tu neko ko odgovara za rezultat“.

Napravio je veliku stvar jesenas, s njim na čeku BiH prešla je u višu diviziju Lige nacija, međutim, to je samo deo puta ka projektovanom plasmanu na EURO.
Da se bojim nečega ne bih dolazio u BiH. Čega da se bojim? Neuspeha u kvalifikacijama? Imamo grupu po meri, Italiju koja nije bila na Mundijalu i traži da se vrati tamo gde joj je mesto. Grčka, s kojom imamo određene repove iz prošlosti, ali ni ona nije bila na velikom takmičenju, te sigurno ima ambiciju da se plasira. Nezgodni, ne i nesavladivi. Finska je kao neka nagazna mina, ali to je reprezentacija otprilike kao Azerbejdžan. Iznenade jednom u 50 utakmica. Iznenadili su Hrvatsku u prošlim kvalifikacijama, čini mi se u Rijeci... Jermenija? Ako ćemo se bojati Jermenije i ako ne možemo nju da dobijemo, onda ne bi trebalo da idemo na EURO. Ne potcenjujem, ali je tako“, dodao je Robert Prosinečki.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Robert Prosinečkireprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara