PSV izgubio prvo mesto, Ajaks na pragu titule, sad je bitna i gol-razlika! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 18:48

Foto finiš u Holandiji posle današnjeg trilera u Arnemu

Celu sezonu je PSV proveo na prvom mestu Eredivizije i gazio je ka odbrani titule dok je Ajaks posrtao. Ali, tim iz Ajndhovena je očigledno ostao bez gasa u finišu sezone, izgubio je veliku bodovnu prednost i prepoustio je prvo mesto ljutom rivalu.

Posle današnjeg remija u Arnemu, PSV više ništa ne drži u svojim rukama. Vitese je tri puta vodio, PSV tri puta stizao i uspeo da izbori 3:3. Sa tim bodom se bodovno izjednačio sa Ajaksom na čelu tabele, ali je suštinski drugi pet kola pre kraja. Naime, u slučaju istog broja bodova se gleda gol-razlika, a Ajaksova je za devet golova bolja.

Izabrane vesti

Ajaks sada ima titulu na tacni. Od pet preostalih mečeva, tri igra kod kuće protiv autsajdera i ima gostovanja Groningenu i De Grafšapa. Čini se da je PSV danas izgubio titulu...

Kakvo je interesovanje od ove utakmice bilo u Holandiji, najbolje govori podatak da je Vitese prvi put u poslednjih pet godina rasprodao sve karte za neku prvenstvenu utakmicu. Krcat Gelredom je za šampiona predstavljao najtežu prepreku do poslednjeg kola i gostovanja u Alkmaru. Očekivanja su ispunjena...

Gostujući Mark van Bomel je imao najjači tim na raspolaganju i 17. put u sezoni i izveo istu startnu postavu iako je očigledno da je u poslednje vreme došlo do zamora materijala i da je Filpsovcima potrebna sveža krv.

Možda bi sve bilo drugačije da je Bergvajn na startu meč iskoristio šansu... Slom šampiona je počeo u 13. minutu. Nekadašnje Ajaksovo dete i vezista Tulani Serero je bivšem klubu učinio veliku uslugu. Sjajnim solo prodorom sa desnog krila je došao do prvog gola u sezoni.

PSV je jurio izjednačenje i uspeo u finišu poluvremena. Sjajni Čaki Lozano je pobegao odbrani domaćih i izašao sam na golmana Pasvera koji ga je srušio. Čist penal koji je Meksikanac pretvorio u gol.

Mnogo burnije je bilo u drugom poluvremenu. Vitese je bolje krenuo i posle jedne promašene šanse, iskoristio drugu. Posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu, Martin Edegard je sjajnim šutem sa 20 metara nagovestio potencijal zbog kojeg ga jurilo pola Evrope. Bio mu je to peti u sezoni.

PSV je opet mora da juri i uspeo je posle desetak minuta. Posle sjajnog prodora desnog beka Damfrisa, Luk de Jong je postigao 25. prvenstveni gol u sezoni.

PSV je krenuo na sve ili ništa i opet kapitulirao. Rezervista domaćih Tim Matavž je postigao gol glavom posle kornera u 83. minutu za novo vođtsvo. Slovencu je to bio prvi gol posle pola godine i duge pauze zbog loma noge. Postao je prvi igrač u istoriji Eredivizije koji je za tri različita kluba dao makar po 20 golova. Pre Vitesea je to uradio igrajući  za Groningen i baš PSV. Danas je zapržio čorbu bivšem klubu...

Na kraju je PSV uspeo da iščupa bod. Lozano je u 91. minutu iznudio još jedan penal koji je pretvorio u gol, bilo je još par minuta za preokret, ali je Vitese odoleo. I obradovao Ajaks.

HOLANDIJA 1 - 29. kolo:

Subota

Den Hag - Utreht   5:0 (3:0)
/Imers 11, 91, Mejers 36, Baker 37, Necid 83/

Viljem II - Ajaks  1:4 (1:2)
/Isak 26p - Van de Bek 14, Herkens ag 41, Veltman 53, Zijeh 70/

Groningen - Ekscelzior 1:0 (0:0)
/Gladon 70/

De Grafšap - AZ Alkmar 1:1 (0:0)
/Bizot 90ag – Til 52/

Herakles - Breda 1:0 (0:0)
/Petersen 81/

Nedelja

Emen - Herenven 2:0 (1:0)
/Kavlan 40, 75/

Cvole - Fortuna Sitard 5:0 (1:0)
/Kroj 33, Namli 50, Taj 53, 64, Van Dujnen 61/

VVV - Fajenord 0:3 (0:1)
/Larson 24, Jorgensen 72, Malasija 92/

Vitese - PSV 3:3 (1:1)
/Serero 13, Edegard 59, Matavž 83 - Lozano 41 penal, 90+1 penal, de Jong 70/

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Luk de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara