Puki je hit Premijer lige, ali Čelsi ima mačku Abrahama! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.08.19. | 15:30

Lampard dočekao prvi trijumf kao trener Plavaca

Biće svaka Čelsijeva utakmica pravi melem za oči svih istinskih ljubitelja napadačkog, atraktivnog fudbala, a kladiocima zbog mečeva sa pregršt golova! 

Konstatovali smo da novi projekat sa Stamford Bridža nije spreman za šampionske izazove, ali pružiće mnoštvo užitka i neprospavanih noći! Frenk Lampard je dočekao svoj prvenac na klupi Čelsija, ali je za isti morao da „oguli džak krompira“. Još je na drugoj strani bio simpatični Norič sa sve novim hitom Premijer lige - Temuom Pukijem, pa je zabava bila zagarantovana. Na kraju Norič - Čelsi 2:3 (2:2).

Izabrane vesti

Poluvreme totalnog fudbala, pa poluvreme čiste dominacije gostiju iz Londona. Tako se, u najkraćim crtama može opisati utakmica Kerou Roudu, gde uzbuđenja nije falilo nijednog trenutka! A, kako i da fali kada je u uvodnih 45 minuta palo četiri gola, da bi Čelsi u nastavku uz gol propustio još četiri-pet vrlo dobrih prilika da potvrde trijumf i pre poslednjeg sudijskog zvižduka Martina Etkinsona. Ovako, ostaće zauvek upisano da je Lampardovu prvu trenersku recku na klupi Plavaca obeležio talentovani Tami Abraham. Ako je bivši šampion Engleske tražio adekvatan odgovor na popularnost finskog napadača, očigledno rešenog da svoju golgetersku seriju iz Čempionšipa prebaci i u premijerligaške vode, onda je Abraham čovek koji se čekao i tražio. I to praktično po istoj recepturi - eksplozija u drugorazrednom takmičenju prošle sezone, pa sada uzdizanje tamo gde korača engleska fudbalska elita. 

Puki je imao svako pravo da podigne ogromnu prašinu posle het-trika koji je spakovao Njukaslu prošle sedmice. Zagriženi fanatici virtuelnog fudbalskog sveta kažu da je Pukijevo ime išaralo Fantasy nebo i da je zvanično igrač koji je pred treće kolo najviše dovođen u te, zamišljenje timove širom planete! Ogromno poverenjje internet trenera opravdao je asistencijom i golom! Prvo je spremio gol Toda Kantvela za ekspresni odgovor Čelsiju u 6. minutu, da bi i sam probio Kepinu barijeru posle tačno pola časa igre i tako potvrdio da će ove sezone, ili bar u narednom periodu, biti apsolutni hit. Ali, Čelsi je pokazao bar za toliko više da overi trijumf i uzme tri boda koja su nesrećno izmakla iz ruku protiv Lestera. 

Nije dobar početak sezone imao Tami Abraham. Osim što se silno ispromašivao, onaj penal u finalu evropskog Superkupa ga je ozbiljno poljuljao, zbog čega je meč protiv Lestera i dočekao na klupi. Ali, Frenk Lampard je i te kako pokazao spremnost da mu pruži i drugu, treću, petu ili koliko god šansi je potrebno, samo da bi shvatio da njegov talenat može da se pretvori u materijal od kojeg će Čelsi profitirati. I, eto, dogodilo se protiv Noriča, a Lampard se nada da je to samo početak. Jer, iako sklon postizanju atraktivnih pogodaka Olivije Žiru nije vičan da to radi u kontinuitetu, pa je Čelsiju potreban neko ko će rešetati mreže na redovnoj bazi. Drugi Abrahamov gol bio je prava majstorija - lucidan prijem, lopta u stranu i bomba koju Tim Krul nikako nije mogao da zaustavi, iako je tokom meča instiktivno zaustavio nekoliko opasnih udaraca...

Osim Abrahama, svoje dodatne bodove kod legendarnog kapitena i najboljeg strelca u istoriji kluba iz Zapadnog Londona dobio je i Mejson Maunt. Svi se na Stamford Bridžu nadaju da će Lampard za budućnost spremiti fudbalsku reinkarnaciju sebe i nekoga ko bi mogao da ga nasledi u svim ulogama. Zato i ne čudi što je Lampard prošlog leta insistirao na tome da mu Čelsi ustupi momka rođenog u Portsmutu na jednogodišnju pozajmicu u Derbi. Isplatilo se! Maunt je još jednu dobru partiju krunisao pogotkom za 2:1 u prvom delu, ali je utakmicu na kraju morao da završi ranije zbog povrede. Videćemo samo koliko je problem ozbiljan i da li će supertalentovani ofanzivac biti spreman već za sledeći izazov. 

Čelsi je probio led, naterao Norič da celo drugo poluvreme bude u podređenom položaju, ali boljka u odbrani moraće da se reši što pre ako se budu gađali najviši ciljevi...

ENGLESKA 1 – 3. KOLO

Petak
Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+4/

Subota
Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kantvel 6, Puki 30 – Abraham 3, 68, Maunt 17/
16.00: (2,10) Votford (3,45) Vest Hem (3,50)
16.00: (3,30) Šefild junajted (3,15) Lester (2,30)
16.00: (2,40) Brajton (3,20) Sauthempton (3,10)
16.00: (1,38) Mančester junajted (4,70) Kristal Palas (8,50)
18.30: (1,50) Liverpul (4,40) Arsenal (6,25)

Nedelja
15.00: (12,0) Bornmut (7,25) Mančester siti (1,20)
17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara