Pustite fudbal, dajte plate: Vardar pred gašenjem, bez osmorice prvotimaca u derbiju?!

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.11.18. | 08:33

Nema kraja problemima u kojem se nalazi najtrofejniji makedonski klub

Vardar i nekako, Rabotnički nikako. Ako govorimo isključivo o "zelenom terenu". Dva najtrofejnija makedonska kluba gledaju u leđa Škendiji i u novoj sezoni, pa današnji veliki skopski derbi nema preterani naboj (13.00). Eventualnom pobedom najviše bi profitirao Vardar koji bi tako u najmanju ruku održao korak sa Škendijom koja, bar na papiru, ima lak posao sa Sileksom, dok bi Rabotnički u slučaju kikseva timova iz gornjeg dela tabele uhvatio priključak za vrhom. Ni jedni ni drugi ne blistaju u poslednje vreme, o čemu svedoči da imaju samo po jedan trijumf na pet poslednjih takmičarskih mečeva. Vardar je u svakom slučaju favorit, pre svega jer je više pokazao u dosadašnjem toku sezone.

Ipak, domaćina muče problemi koje treba da reši za "zelenim stolom", pa je iz te perspektive u daleko nepovoljnijoj situaciji pred derbi. Besparica "jede" klub, ruski biznismen Sergej Samsonenko najavio je odlazak do kraja godine, igrači prete otkazima jer mesecima nisu primili plate, a nije sigurno ni da li će klub uopšte postojati u narednom periodu. Podsetimo, ruski preduzetnik sa makedonskim državljanstvom je od grada Skoplja akcije Vardara kupio u januaru 2014. godine, prošle godine ostvario je najveći uspeh u istoriji makedonskog fudbala - plasman u Ligu Evrope, a letos se pisalo i da postoji mogućnost da se Vardar vrati pod okrilje glavnog grada.

Izabrane vesti

Makedonski mediji otkrivaju da se fudbaleri Vardara bukvalno bodre među sobom da izdrže još četiri kola do kraja jesenjeg dela šampionata kako bi tokom zimske pauze rešili pitanje zaostalih zarada. U prevodu - borba za bodove je ujedno i borba za preživljavanje. Koliko je ozbiljna kriza možda najbolje oslikava podatak da trener Aleksandar Vasoski nije mogao na ovonedeljnim treninzima da računa na čak osmoricu prvotimaca, pa je prinudno angažovao igrače iz omladinskog pogona.

Navijači su, čini se, s pravom ljuti na upravu koja ćuti i ne priča otvoreno o problemima.
"Ako ste u upravi, to ne znači da imate pravo da krijete nevolje u kojem se nalazi klub. Vardar nije vaše vlasništvo, niti vas zanima, tamo ste samo zarad sopstvenih interesa. Prošle godine se niste udostojili ni da napravite proslavu za 70. rođendan, a sezonu smo počeli na drugom stadionu. Da volite Vardar koliko i gazdine pare, možda biste nešto i napravili", piše, između ostalog, u saopštenju Vardarovih navijača.

Sa druge strane, Rabotnički osim što koketira sa opasnom zonom, u seriji je od tri poraza u svim takmičenjima.
"Vardar je najveći brend makedonskog fudbala, klub koji zaslužuje maksimalno poštovanje, ali isto tako je velika motivacija protivnicima. Nema sumnje da će naši igrači imati veliku želju da se prikažu u najboljem svetlu. Očekuje nas teška utakmica, ako uzmemo u obzir i vremenske uslove, ali spremni smo i idemo da osvojimo bodove", rekao je trener Rabotničkog Žikica Tasevski.

Za razliku od reprezentacije kojoj dobro ide u Ligi nacija, makedonski klubovi grcaju u brojnim problemima. Bez ikakve sumnje, teški dani za naše komšije...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 13:00 1965 MKD 1 Vardar - Rabotnicki ug 0-2 1,85
Ukupna kvota1,85

MAKEDONIJA 1 - 15. KOLO:

Četvrtak

13.00: (1,70) Akademija Pandev  (3,45)  Pobeda (5,00) 
13.00:  (2,55) Belasica  (3,00)  Renova (2,80) 
13.00:  (2,05) Makedonija Đorče Petrov  (3,15)  Škupi (3,60) 
13.00:  (1,22) Škendija  (6,00)  Sileks (10,50) 
13.00:  (1,60) Vardar  (3,70)  Rabotnički (5,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Vardarsportsko klađenjeMakedonija 1Rabotnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara