Rangel preti Helsinkiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 08:41

Branilac titule favorit protiv KuPS-a, ali gosti imaju raspoloženog Brazilca

Nije ubedljiv ove sezone, ali drži korak. Helsinki u dosadašnjem delu Veikauslige ima odigranu utakmicu više, od nekih i čak tri, u odnosnu na sve rivale, a za liderom Honkom zaostaje dva boda. Priliku da smanji razliku ili čak zasedne na čelo HJK ima danas kada mu u goste dođe KuPS (17.30).

To je ujedno i derbi 13. kola prvenstva, s obzirom na to da je Helsinki petoplasiran, a KuPS na trećem mestu. Od poslednja četiri susreta domaćin je tri rešio u svoju korist, a isti učinak imaju i Kanarinci. Prvi ovosezonski duel okončan je bez golova.

Izabrane vesti

Pomenuli smo da je Helsinkli odigrao najviše utakmica, a kako nije prvi na tabeli, sigurni nije zadovoljan učinjenim. Ipak, nije taj zaostatak tako velik, pa je HJK u igri za odbranu trona. Može trener Toni Koskela da bude zadovoljan trenutnom formom, iako su njegovi puleni izgubili jedan od prethodna četiri meča. Pobedila ih je Honka na domaćem terenu, ali su u prošlom savladali Marijehamn na gostovanju sa 2:0.

Vrlo dobro igra KuPS ove sezone i plasman na treće mesto to najbolje pokazuje. Samo jedan bod više ima lider Honka, s tim da su Kanarinci odigrali i utakmicu više. U prva tri kola nisu upisali pobedu, a onda su zaigrali bolje i porazi su sve ređi. I kada gube u poslednje vreme, to je rezultatom 1:0 i pre tri runde ih je tim rezultatom savladao SJK na domaćem terenu. Posle toga, dva trijumfa i to prvo na gostovanju VPS-u sa 2:1, a onda u prošlom kolu najbolja partija sezone i pobeda nad Lahtijem 5:1. Dijalo je na štoperu zamenio Mangu, a sjajnu golgetersku formu je het-trikom potvrdio brazilski napadač Rangel.

FINSKA 1 - 13. KOLO

Subota
16.00: (1,75) Helsinki (3,60) KuPS (4,90)
16.00: (4,00) VPS (3,30) Ilves (2,00)
21.00: (2,00) RoPS (3,35) KPV (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara