"Slavlje igrača Tuluza"
"Slavlje igrača Tuluza"

Rasplet u Francuskoj: Dva minuta neviđene drame! Tuluz pretekao, Monako u plej-ofu za LŠ, Nica izvisila, Lil u LE

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.16. | 23:07

Sjajan oproštaj Ibrahimovića od PSŽ-a

Slavlje igrača TuluzaPosle Nemačke, Italije i Španije, dočekasmo rasplet i u Francuskoj. Samo što je i Ligi 1 bilo kud i kamo napetije nego u ostalim najjačim ligama Starog kontinenta. Bar kad je u pitanju borba za opstanak, jer je tek u poslednjih deset minuta prvenstva rešeno da u niži rang ispadaju, uz davno optisanu Trou, Gazalek Ajačio i Rems.

Spasao se Tuluz. Iako mu je sudbina visila o končiću, tim čiji su članovi Pavle Ninkov (ušao u 72. mintu), Aleksandar Pešić i Uroš Spajić, dohvatio je slamku spasa na epski način. Do 78. minuta je gubio na gostovanju nezainteresovanom Anžeu, u to vreme Rems je uveliko završio posao sa isto tako opuštenim Lionom (vodio 4:1 i čekao da ne pobedi ni Tuluz, ni Gazalek), a onda je režirana jedna od većih drama francuskog fudbala. Gotovo jednaka onoj kao kad je Monpelje pored skupocenog PSŽ-a osvojio titulu.

Izabrane vesti

Tuluz, koji je u prvom poluvremenu promašio penal, uspeo je da u razmaku od 120 sekundi golovima Brajtvajta i, ispostaviće se, zlatne rezerve, Jana Bodižea, stigne do preokreta i tako “poništi” pobedu Remsa, koji je posle četiri sezone druženja sa elitom ispao u Drugu ligu. Na bolan način.

Što se tiče borbe za evrokupove, Monako se u poslednjem kolu dočepao trećeg mesta koje mu garantuje plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Pred završnu rundu Kneževi su imali “samo” dva boda više od Nice, koja je jedina mogla da ih ugrozi, ali su navijači na stadionu Luj II mogli da odahnu već posle tri minuta. Toliko je vremena bilo potrebno Portuglacu Ivanu Kavaleiru da načne Monpelje i utaba put ka slavlju. Sredinom prvog poluvremena pogodio je i Brazilac Fabinjo iz penala i tako omogućio timu Leonarda Žardima da se stigne na prag elitnog kupa.

Nica je svoj posao na gostovanju Genganu obavila besprekorno i slavila 3:2, ali moraće da se zadovolji plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. U to takmičenje će i Lil. Sjajni tim Frederika Antoanetija, sa Markom Bašom u ulozi štopera, slavio je na gostovanju Sent Etjenu i zahvaljujući pogotku

Sent Etjen može do Lige Evrope ako Pari Sen Žermen osvoji Kup Francuske. U suprotnom će u manje atraktivni evropski kup - Marselj.

Što se tiče Pari Sen Žermena, dobrano se postarao da ulepša oproštaj Zlatana Ibrahimovća od Parka prinčeva. Tačnije, sam švedski reprezentativac. Dao je dva gola - prvi na neuobičajan način - stigao do kote od 113 pogodaka za Svece na 122 utakmice i uz emotivne poruke sa tribina rekao zbogom navijačima. U zalog im ostavlja 11 pehara i privilegiju da su gledali jednog od najboljih - ili bar najatraktivnijih - napadača koje je svet ikad imao.

LIGA 1, 38. KOLO

Anže - Tuluz 2:3 (1:0)
/Ketkeofomfon 12, Benrahma 63 - Ben Jeder 59, Barajtvajt 78, Bodiže 80/

Monako - Monpelje 2:0 (2:0)
/Kavaleiro 3, Fabinjo 32 pen/

Sent Etjen - Lil 0:1 (0:1)
/Eder 41 pen/

Gengan - Nica 2:3 (1:2)
/Erdink 19, Ženevo 55 ag - Plea 2, 61 Seri 45/

Troa - Marselj 1:1 (1:0)
/Kamu 10 - Flečer 61/

Lorijan - Ajačio 1:0 (1:0)
/Mukanđo 27/

PSŽ - Nant 4:0 (2:0)
/Ibrahimović 17, 89,Lukas Moura 43, Markinjos 52/

Kaen - Bordo 1:0 (1:0)
/Delor 14 pen/

Rems - Lion 4:1 (2:0)
/Mandi 14, Dijego 34, Turan 51, Kej 56 pen - Korne 63/

Ren - Bastija 1:2 (0:1)
/Pedro Enrike 82 - Kamano 21, 52/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

TuluzSent EtjenRemsPari Sen ŽermenNicaMonakoLilLiga 1FrancuskaEvropaAjačio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara