Odriozola, Marijano i Vinisijus
Odriozola, Marijano i Vinisijus

Realovih 97.000.000 na klupi

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.09.18. | 12:20

Marijano, Odriozola i Vinisijus još nisu ni odigrali ni minut

Tek je početak sezone, ali u nekim ranijim vremenima Real je uglavnom dovodio vanserijske asove kojima nije bilo potrebno vreme za uigravanje. Oni su na teren istrčavali odmah i odmah su pravili razliku. Međutim, više nije tako lako dovesti bolje od onih koji su već tu, pa u uvodnih četiri kola Primere čak trojica od četiri letnja pojačanja nisu dobila ni minut kod Đulena Lopetegija.

A ta trojica, govorimo naravno o Marijanu Dijazu, Alvaru Odriozoli i Vinisijusu, koštala su Kraljevski klub čak 97.000.000 evra. Samo da bi, bar za sada, sedela na klupi. Ako i toliko. Samo je Tibo Kurtoa dočekao da nešto i odigra.

Izabrane vesti

Marijanovo odsustvo tu je možda i najveće iznenađenje. Lopetegi je insistirao na dovođenju devetke, drugačijeg profila od Karima Benzeme. Ali kad je došla utakmica sa Atletikom iz Bilbaa na San Mamesu, kad Benzema nije mogao da probije, Marijano opet nije dobio priliku.
Mogao je da bude opcija. Ali smatrali smo da je Bejlu potrebna izmena, a Lukas je dobro obavio posao. Posle reprezentativne pauze morate da analizirate svakog igrača“, rekao je tada Lopetegi, iako su u Realu prilikom pregovora Marijana ubeđivali da će dobiti veću ulogu od one koju je u Madridu imao u sezoni 2016/2017 kada je odigrao samo 302 minuta.

Situacija je nešto drugačija sa Odriozolom (22) i Vinijusom (18) pošto su oni u startu bili projektovani kao zalog za budućnost. Odriozola je doduše debitovao tokom priprema, ali je potom doživeo manju povredu mišića, Dani Karvahal se vratio i – to je bilo to. U prijateljskim susretima sa Mančester junajtedom i Juventusom ostavio je sasvim solidan utisak.

I na kraju Vinisijus. Igrao za rezervni tim i na tri utakmice je postigao tri gola. Ima vremena za njega, ideja je da za najbolji tim debituje u narednim nedeljama. Uostalom, u narednih 18 dana Real će odigrati šest utakmcia tako da će biti vremena za sve. Na debitantske minute u ovoj sezoni čekaju još i Kiko Kasilja, Hezus Valjeho, Fede Valverde i Markos Ljorente.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Marijano DijazVinisijus ŽuniorAlvaro Odriozola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara