Rebus za Gaučose: Kako ukrotiti Venecuelu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 08:45

"Neophodno je da se značajno popravimo jer je Venecuela tim koji ima jasnu viziju šta želi", poručuje Mesi

Argentinci uvek slove za jednog od glavnih kandidata za trofej, kako na kontinentalnom, tako i na svetskom nivou i kroz istoriju fudbala obično bi bio dovoljan i letimičan pogled na sastav Gaučosa, pa da se čovek "smrzne". Međutim, poslednjih decenija navijači imaju dosta razloga za nezadovoljstvo jer Mundijal nije osvojen još od 1986. (istina, tu su dva druga mesta), a na onom prošlogodišnjem Leo Mesi i kolege stigli su samo do druge runde, i to pošto su startovali remijem sa Islandom i ubedljivim porazom od Hrvatske. I trofej sa Kopa Amerike izostaje predugo (od 1993), a da gorčina bude veća na četiri od poslednjih pet Argentinci su igrali u finalu i po dva puta izgubili od Brazila i Čilea.

Na ovogodišnjem kontinentalnom turniru startovali su slično kao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pa su plasman u četvrtfinale izborili tek pobedom nad Katarom u poslednjem kolu grupe. Logično, to je uzrokovalo mnoštvo kritika, posebno na račun kapitena i zvezdu Barselone Lionela Mesija, koji je i sam priznao da ekipa mora da poboljša igru u napadu.
"Neophodno je da se značajno popravimo jer je Venecuela tim koji ima jasnu viziju šta želi", dodao je Mesi.

Izabrane vesti

SPECIJAL

Venecueli nije lako dati gol, što je na svojoj koži osetio domaćin turnira i takođe jedan od favorita za titulu Brazil. Ova selekcija ima nekoliko fudbalera koji su na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina 2017. osvojili drugo mesto, a među iskusnijima na koje treba obratiti pažnju su Tomas Rinkon iz Torina, Salomon Rondon iz Njukasla i Džozef Martinez iz Atlanta Junajteda.

Mada su favoriti na papiru, Argentinci će morati da se pomuče da prođu dalje. Nama kao najsigurnija opcija deluje 0-2, a ne bi nas iznenadilo ako na poluvremenu dođe iks.

Podsetimo, u prvom četvrtfinalnom duelu Brazil je nakon jedanaesteraca izbacio Paragvaj.

Ne zaboravite da se u MOZZART kladionicama možete kladiti i na pobednika samog turnira.

Brazil osvaja - 2,00
Urugvaj osvaja - 5,50
Kolumbija osvaja - 6,00
Argentina osvaja - 7,00
Čile osvaja - 12,00
Peru osvaja - 35,00
Venecuela osvaja - 45,00

KOPA AMERIKA - ČETVRTFINALE

Petak

Brazil - Paragvaj 0:0*

21.00: (6,75) Venecuela (3,90) Argentina (1,55)

Subota

01.00: (2,25) Kolumbija (3,05) Čile (3,60)
21.00: (1,70) Urugvaj (3,50) Peru (5,50)

*posle penala 4:3

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara