Aron Remzi
Aron Remzi

Remzi? Igrač kakvog Juventus nema...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.02.19. | 17:30

Velika očekivanja u Torinu od angažovanja Velšanina

Šta Juventus vidi u Aronu Remziju? Da li Velšanin baš toliko vredi da bude drugi najplaćeniji posle Ronalda? To su pitanja koja su juče, nakon zaključivanja četvorogodišnjeg ugovora sa vezistom Arsenala koji stupa na snagu 1. jula, postavljali ljubitelji fudbala širom sveta.

U Torinu nemaju nikakvu dilemu. Veruju da višestruki uzastopni šampion Italije trenutno nema u timu fudbalera kao što je Remzi, a kojem u Arsenalu nisu znali da nađu pravu poziciju.

Izabrane vesti

Takav stav preneo je danas i sportski direktor Stare dame Fabio Paratići u intervjuu za Gazetu delo Sport.
"Doveli smo Arona jer je drugačiji fudbaler od onih koje imamo. Ne postoji igrač sličan njemu trenutno u našoj ekipi. Mnogo je tehnički potkovaniji od svih naših ostalih vezista, ali i mnogo manje prilagodljiv na ostale pozicije. Takođe, Remzi je manje tvrdoglav, nije ljubitelj taktičke igre, iako dosta trči. On je čovek za završni pas i ima neverovatan osećaj za gol", ocenio je funkcioner Stare dame.

Paratići kaže i da će mu u Torinu svim srcem pomoći da bude još bolji nego što je to bio u Arsenalu.
"Remzi je igrač koji, po mom mišljenju, još uvek nije pronašao pravu poziciju jer nikada nije igrao 'mezalu' u veznom redu (bočnog centralnog vezistu u formaciji 4-3-3). To je uloga koja bi mu omogućila da mnogo više trči i napred i nazad, da bude korisniji za tim posebno sa kapacitetima koje poseduje. Ako u tome uspe postaće dinamični ofanzivni vezista, kao što je nekada bio Simone Perota u Romi", zaključio je Fabio Paratići.

Dakle, očekivanja su velika, Remzi treba najpre da se prilagodi na novu sredinu, tim i zemlju i pokuša da ostavi utisak kao što su to učinili njegovi zemljaci Ijan Raš i Džon Čarls koji su nosili dres Stare dame u prošlosti.

Foto: Reuters


tagovi

Aron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara