Riberijeva čarolija u Majncu! Nastasić pocrveneo, a Verder u nadoknadi okrenuo u Gelzenkirhenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.18. | 17:16

I Hames bio strelac za Bajern, Junuzović u nadoknadi za slavlje kluba iz Bremena

 

Hajnkesova bavarska mašina melje redom u Bundesligi. Bajern je u gostima rutinski pobedio Majnc sa 2:0 u meču 21. kola nemačkog šampionata i upisao četvrtu uzastopnu pobedu u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

Oba pogotka minhenski velikan dao je u prvom poluvremenu i oba su bila baš za televizijske špice. Pritom, prvi je dao iskusni as Frank Riberi i to mu je bio 114. gol u dresu Bajerna. Prestigao je Marija Gomeza na večnoj listi strelaca i sada je ispred njega samo 10 igrača otkad je nastala Bundesliga.

Igrao se 33. minut kada je francuski vezista “uhvatio” jednu loptu posle gužve na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem je provukao kroz šumu nogu.

A da to ne bude jedino uzbuđenje u prvom delu utakmice pobrinuo se Hames Rodrigez minut pre kraja poluvremena. Asisitrao mu je Korentan Toliso, a Kolumbijac je prihvatio pas na grudi i zakucao loptu u donji desni ugao.

U nastavku utakmice Bavarci su malo povukli ručnu, bilo je jasno da Majnc ne može nikako da ih ugrozi i lagano je Hajnkesova ekipa osigurala tri boda.

Šalke se bori za Ligu šampiona, a Verder za opstanak, ali to nije predstavljalo gostima iz Bremena prepreku da osvoje sva tri boda - 2:1. Zelenima je ovaj remi pomogao da izađu iz zone ispadanja na tabeli Bundeslige.

Ono što je važno za srpsku javnost je činjenica da štoper nacionalnog tima i Šalkea Matija Nastasić nije dočekao kraj utakmice na terenu. On je u 78. minutu zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Upravo posle tog faula gosti su izveli slobodan udarac, usledila je slaba intervencija golmana Farmana, a na odbitak je natrčao Maks Kruze i poslao ga u mrežu.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima i radostima za goste. U četvrtom minutu nadoknade, kada su svi već videli remi, Zlatko Junuzović je zapečatio sudbinu Šalkea.

Loša intervencija golmana, ali gostujućeg, Pavlenke, obeležila je i prvo poluvreme. U 24. minutu je ovaj momak slabo reagovao kod udarca Jevhena Konopljanke sa više od 20 metara i lopta mu je praktično prošla kroz ruke.

Na ovoj utakmici igrao je i drugi srpski štoper, Miloš Veljković koji je proveo na terenu 90 minuta u dresu Verdera.

NEMAČKA 1 - 21. KOLO

Petak:
Keln - Dortmund 2:3 (0:1)
/Coler 60, Mere 69 - Batšuaji 35, 62, Širle 84/

Subota
Frajburg - Leverkuzen 
Herta - Hofenhajm (0:1)
/Kalu 58 - Kramarić 38pen/

Majnc - Bajern (0:2)
/Riberi 33, Hames 44/

Šalke - Verder (1:0)
/Konopljanka 24 - Kruze 79/

Volfzburg  Štutgart
/Origi 24 - Gomez 61/

18.30: (2,40) Menhengladbah (3,40) RB Lajpcig (2,90)

Nedelja
15.30: (2,45) Augzburg (3,20) Ajntraht (3,00)
18.00: (2,30) Hamburger (3,20) Hanover (3,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

BajernMajncVerderŠalkeFrank RiberiHames RodrigezMatija NastasićMiloš Veljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara