Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Ronaldov intervju znači da ostaje u Mančesteru: Dajte vremena Ten Hagu, pa ćemo da osvajamo trofeje

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 02:17

Portugalac prvi put o novom treneru, povratak Meklarena

Dočekao ga je Ole Gunar Solskjer, sarađivao je sa Ralfom Rangnikom, a za nekoliko sedmica će stisnuti ruku u znak dobrodošlice Eriku ten Hagu. Trećem treneru otkako se vratio na Old Traford, na kome će Kristijano Ronaldo izvesno igrati i naredne sezone, posle objave u petak veče.

Kao da se i ljudima iz Mančester junajteda smučilo da svakodnevno čitaju o sudbinu Portugalca, pretpostavkama kako će promeniti sredinu, posle neuspelog pokušaja da se izbori plasman u Ligu šampiona. Možda su zato i plasirali na zvaničnom sajtu intervju sa Ronaldom, u kome Krstijano izražava zadovoljstvo što će ga trenirati Ten Hag, a te njegove reči deluju kao potvrda ostanka.

Izabrane vesti

Iako nigde nije precizirao, sve navodi da će „sedmica“ na poleđini Junajtedovog dresa biti njegovo vlasništvo i u takmičarskoj 2022/23. Ionako ima godinu do isteka ugovora, ali posle očajne timske sezone spekulisalo se da bi mogao da ode. Ipak, ostaće da bude adut Ten Haga, za koga su tablodini ostrvski mediji pisali kako, navodno, ne želi povratnika iz Juventusa u ekipi.

Znam da je uradio fantastičan posao za Ajaks, da je iskusan trener. Moramo da mu damo vremena. Stvari moraju da se promene onako kako Ten Hag bude želeo. Nadam se da ćemo biti uspešni. Srećni smo i uzbuđeni, ne samo kao igrači, već i kao navijači“

, istakao je

Ronaldo

u intervjuu za sajt Mančestera.

Do kraja sezone Junajtedu je preostalo još samo gostovanju Kristal Palasu 22. maja, a potom sledi renoviranje ekipe.

Želim Eriku ten Hagu sve najbolje. Verujem da ćemo sledeće godine osvajati trofeje

“, dodao je

Ronaldo.

A novi trener Mančestera polako kompletira i stručni štab. Od ranije se zna da će Ten Hagov prvi saradnik biti Mičel van der Gag, koji mu je pomagao poslednje dve godine u Ajaksu, a tokom ove sedmice je dogovoreno da će drugi pomoćnik Holanđanina biti Stiv Meklaren. To će nekadašnjem selektoru Engleske biti povratak na Old Traford, od 1999. do 2001. asistirao je ser Aleksu Fergusonu. Kasnije je Meklaren radio kao trener Midlzbroa, Volfzburga, Notingema, Njukasla, Derbija i Kvins Parka, a najveći uspeh u karijeri mu je titula Holandije sa Tventeom 2010.


tagovi

Mančester JunajtedKristijano RonaldoErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara