Salahom na Rusiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.06.18. | 15:10

Sa već tri boda na kontu domaćin može da dozvoli sebi kalkulacije i igra na remi, što ne bi odgovaralo Egiptu

Mundijalski fudbal ne prašta timovima koji ga započnu porazom i upravo Egipat se nalazi u tom problemu. Faraoni su primili gol u 89. minutu protiv Urugvaja, pa će se u Sankt Peterburgu protiv domaćina Rusije boriti za život i nastavak potere za drugim krugom.

Egipat je zaslužio bar bod u prvom kolu i to bez Mohameda Salaha koji je sedeo na klupi, ali će jedan od najboljih napadača sveta skoro sigurno biti fit za okršaj sa domaćinom. I potreban im je više nego ikad, ako misle da naprave iznenađenje.
"Videćemo u kakvom je stanju Salah jer pre svake utakmice igrači se podvrgavaju testovima. Salah je spreman, ali videćemo da li će igrati. Mislim da hoće. On je veoma važan za ekipu, naš ključan igrač", izjavio je selektor Egipta Ektor Kuper. 

Izabrane vesti

Rusija je oduševila sve pa i samu sebe golgeterskom eksplozijom na otvaranju Mundijala kada je dala pet golova Saudijskoj Arabiji, ali će ovaj duel sa Egipćanima biti mnogo teži. Imali su Rusi u prvom kolu i veliku pomoć saudijske odbrane, koja je ispala presmešna u nekim situacijama i omogućila im laku pobedu. Rusi će biti uskraćeni za pomoć  Alana Dzagoeva koji se povredio protiv Arabije...
"Uspeli smo bez njega za vreme prve utakmice, uspećemo i protiv Egipta. Verujem u svoje igrače. Bez obzira na Salahovo stanje, mi imamo svoj cilj, a to je pobeda", poručio je selektor Rusije Stanislav Čerčesov. 

Sa već tri boda na kontu domaćin može da dozvoli sebi kalkulacije i igra na remi, što ne bi odgovaralo Egiptu. Znajući da će Urugvaj verovatno pobediti Saudijsku Arabiju, ekipa Ektora Kupera mora da ide na trijumf, a to nije nemoguće, znajući očajnu formu domaćina pre startnog meča.

Dakle, sa Salahom u špicu po pobedu, pa šta bude. A u takvoj situaciji najrealnije je da vidimo bar po gol na obe strane (GG), ukoliko nemate hrabrosti da napadnete kombinaciju X2&2+ koja dobro plaća.

S obzirom na to da je ulog veliki, očekujte oštru igru i jednih i drugih. Pravdu na meču deliće Paragvajac Enrike Kaseres, koji prosečno po meču daje 4,35 žutih kartona, 0,24 crvenih, a 0,27 puta pokazuje na belu tačku. Kvota da će granica 3,5 žutih kartona biti prebačena iznosi 2,15.

RUSIJA - EGIPAT (20.00)

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnjin - Samedov, Čerišev, Golovin - Smolov

Egipat (4-2-3-1): Elšenavi - Fathi, Ali Gabr, Hegazi, Abdelšafi - Tarek Hamed, Elneni - Salah, Abdala, Trezege - Marvan.

GRUPA  A - 2. KOLO:

Utorak

20.00: (2,10) Rusija (3,20) Egipat (4,20)

Sreda

17.00: (1,18) Urugvaj (7,25) Saudijska Arabija (15,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

EgipatRusijaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara