Samo Šveđani imaju šansu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 16:02

Turci ne mogu da ugroze Ruse iako imaju dva boda više od večerašnjeg rivala

Domaćin ima dva boda više od gosta, ali za razliku od rivala ne može da se bori za prvo mesto u Grupi 2 B Divizije Lige nacija. Turska dočekuje Švedsku, koja ima meč manje i tu je začkoljica koja objašnjava situaciju u grupi, pošto gostima igraju samo dve pobede u naredna dva meča kako bi se domogli plasmana u elitu Lige nacija. Jedno slavlje Šveđane bi omogućilo da obezbede opstanak.

Iako su slavili u prvom međusobnom duelu u Švedskoj, Turci su ostali bez izgleda da osvoje prvo mesto, jer su dva puta poraženi u duelima sa Rusijom. Naročito je bio razočaravajuć onaj kod kuće u prvom kolu (1:2). Već u narednoj rundi slavili su u Švedskoj i pošto su gubili 2:0 i mislilo se da je ekipa spremna da u Rusiji zabeleži pozitivan rezultat, međutim nije bilo povratka sa 2:0. Po jedan primljeni gol u oba poluvremena ih je skupo koštao i sada se izabranici Mirčee Lučeskua bore da ne izbegnu pad u C Diviziju.

Izabrane vesti

Šveđani sve drže u svojim rukama. Posle uvodnog šokantnog poraza od Turske sve im se poklopilo da odluka pada u poslednja dva duela u kojima će oni igrati protiv svojih rivala. Švedska je uspela da remizira sa Rusima na strani, a upravo taj rezultat ih je ostavio u igri. Istina, očekivalo se više od ovogodišnjeg četvrtfinaliste Mundijala, ali Šveđani i dalje nisu rekli poslednju reč. Čeka ih teško gostovanje na neugodnom stadionu u Konji, na koje su stigli bez važnog aduta Emila Forsberga.

DIVIZIJA B

Grupa 1

Petak
Slovačka - Ukrajina 4:1 (2:0)
/Rusnak 6, Kucka 26, Zrelak 52, Mak 61 - Konopljanka 47/

Ponedeljak
20.45: Češka - Slovačka

Grupa 2

Subota
18.00: (2,40) Turska (3,10) Švedska (3,20)

Utorak
20.45: Švedska - Rusija

Grupa 3

Četvrtak
Austrija - Bosna i Hercegovina 0:0

Nedelja
18.00: (3,80) Severna Irska (3,45) Austrija (2,00)

Grupa 4

Petak
Vels - Danska 1:2 (0:1)
/Bejl 90 - Jorgensen 42, Brajtvajt 88/

Ponedeljak
20.45: Danska - Irska

Foto: Reuters


tagovi

reprezentacija Švedskereprezentacija TurskeLiga nacijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara