Savo Milošević: Ovo je početak, najbolje tek predstoji

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.08.19. | 23:49

„Otkao sam došao u Partizan najviše sam insistirao na brzini“, kaže Partizanov trener

Spokoj u glasu, mada ne i euforija na licu Sava Miloševića posle ubedljivih 3:1 u sudaru sa Malatijom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ipak, primetno je bilo da je Partizanov trener više nego zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali večeras u Humskoj. Uostalom, sam je to i rekao,
Ponajbolja utakmica otkako sam u Partizanu. Nekorektan bih bio prema igračima kad bih u ovom trenutku tražio više od ovoga“, bile su prve Miloševićeve impresije posle utakmice.

Ali kad to kaže, ne znači da neće u budućnosti tražiti više. Mada se osnovna ideja vidi. Brzi protok lopte. Što je brži moguć. Posebno upečatljivo izgledala je ofazivna trojka u sastavu Sejduba Suma, Umar Sadik, Takuma Asano.
Od kad sam došao u Partizan zahtevao sam na jednom segmentu najviše, a to je brzina. Radili smo u skladu sa tim i kad je u pitanju dovođenje igrača i kad je u pitanju filozofija igre koju zastupam sa svojim stručnim štabom. Ovo je danas i rezultat naše brže igre, ali i individualne brzine igrača koji smo doveli. I ovo je tek početak. Najbolje tek predstoji“.

Izabrane vesti

OCENE - PARTIZAN: Džek-pot Asano, neki novi Suma i povratak lepog fudbala u Humsku

Ako napredak bude ovakav, najbolje će biti mnogo dobro. Jer prosto je neverovatno da je ovo ista ona ekipa koja je prošle sezone prečesto izgledala anemično. Svaka čast novajlijama, ali ipak su mnogi od ovih igrača i lane bili tu.
I u najavi utakmice sam govorio da ova ekipa napreduje iz meča u meč. Rekao sam i da može 30 do 40 odsto bolje. I čuo sam da su se neki podsmevali tome. Naravno da je potreban neki period da bi se napredak napravio, ali ova ekipa pored kvaliteta ima i jednu jako bitnu stvar, a to je da sve zahteve prihvata bez pogovora. Stručni štab i ja sve što zamislimo taktički sprovedemo u delo, jer smo naišli na apsolutno razumevanje igrača. I rezultate već sada vidite. Iako nismo završili. Drago mi je ipak da sada mnogo više ljudi vidi to što radimo“.

Jedina loša stvar – prvi primljen gol u sezoni.
Moralo je i to jednom da se desi. Na sveu sreću uspeli smo da postignemo tri gola. Ovaj treći je jako bitan, ali nas svejedno čeka pakao u revanšu, jer i Malatija ima izuzetnu brzinu napred i biće taj drugi meč sasvim drugačija priča“.

Za kraj i komentar o Asanovom debiju?
Treba tek da se uigra. Ali Asanova brzina je sama po sebi dovoljna za dosta stvari“.

Kolega iz Malatija Sergen Jalčin uzrok teškog poraza pronašao je nepripremljenosti njegove ekipe.
Partizan je bio mnogo bolji, agresivniji, tako treba fudbalska ekipa da igra. Mi smo imali plan, ali on nije prošao zbog fizičke spreme naše ekipe. Mi smo kasnije počeli pripreme, Partizanu je sezona već počela, uigraniji su, spremniji. Ali ne treba zaboraviti da je još jedan meč pred nama. A nije lako igrati u Turskoj“.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara