Senzacija na Karaburmi: Romantičari izbacili Rad! Nišlije, Čuka, Lale i Lučanci bez greške

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.19. | 19:55

Srpskoligaš trijumfom od 3:2 obezbedio prolaz u osminu finala Kupa Srbije

Možda će nekome to zvučati čudno i neobično, ali najveće iznenađenje u popodnevnim mečevima 1/16 finala Kupa Srbije priredio je OFK Beograd koji je eliminsao ekipu Rada. Srpskoligaš sa Karaburme porazio je velikog gradskog rivala sa 3:2 u zanimljivom okršaju na Omladinskom stadionu koji je podsetio na neka ranija vremena kada su Romantičari i Građevinari igrali fudbal za uživanje i vodili velike bitke u najvišem rangu.

Iako nastupa dva ranga niže domaćin je bio bolji, a sve što su gosti sa Banjice učinili bio je prilazak na po jedan gol zaostatka dva puta tokom meča. Romantičare je u vođstvo doveo Lazović u šestom minutu, gosti su poravnali rezultat već u 22, ali je OFK Beograd ipak otišao na poluvreme sa prednošću od 2:1 zahvaljujući pogotku plejmejkera Jankovića u 42. minutu.

Izabrane vesti

Izgledalo je da su domaćini završili posao u 57. minutu kada je Lazović drugim golom na meču povisio na 3:1, ali su Građevinari uneli zanimljivost u samu završnicu pogotkom za 2:3 u 64. Uprkos naletima igrača Rada u finišu, Romantičari su odbranili stečenu prednost i proslavili plasman u osminu finala Kupa, koji će im biti veliki podstrek u nastavku sezone u pokušaju da se najpre vrate u Prvu ligu Srbije.

U ostalim mečevima prve runde kupa nije bilo većih iznenađenja. Superligaši Vojvodina, Čukarički i Mladost iz Lučana, uspešno su odradili posao na gostovanjima i obezbedili prolaz u narednu rundu. Lale su pred oko 500 gledalaca na Zlatiboru savladale istoimenog prvoligaša sa 4:1 golovima Kokira u osmom, Bojića u 27, Stojkovića u 55. i Nedeljkovića (autogol) u 86. minutu. Počasni pogodak za domaćine dao je Nedeljković sa bele tačke u 80.

Do četiri su brojale danas i Nišlije u Dobanovcima protiv Budućnosti (4:1), dok su Lučanci porazili niželigaša Bratstvo iz Prigrevice kao gosti sa 3:1. Vranjanci nisu uspeli u Inđiji da se revanširaju Zelenima za letošnje izbacivanje iz Superlige u baražu, pošto je domaćin slavio sa 2:0 golovima u prvom poluvremenu. Epitete favorita u duelima sa drugoligašima opravdali su i Čukarički, koji je pobedio Žarkovo sa 3:1, kao i Mačva koja je minimalno porazila Metalac.

U zanimljivom duelu u Kruševcu pod Bagdalom superligaši Napredak i TSC su odigrali nerešeno (1:1), ali su gosti prošli dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Penali su odlučili pobednika i u duelu između Sinđelića i Zemuna, a na kraju su se radovali domaćini. 

KUP SRBIJE - 1/16 FINALA

Sreda
Budućnost Dobanovci - Radnički Niš 1:4 (1:3)
Bratstvo Prigrevica - Mladost Lučani 1:3 (0:2)
Inđija - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
Napredak - TSC 1:1 (0:1) - penalima 3:4
OFK Beograd - Rad 3:2 (2:1)
Sinđelić - Zemun 0:0 - penalima 4:2
Zlatibor - Vojvodina 1:4 (0:2)
Bačka - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)
Čukarički - Žarkovo 3:1 (3:0)
Mačva - Metalac 1:0 (1:0)
Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Četvrtak
15.30: (5,40) Trajal (3,45) Radnik (1,65)

Odloženo:
Vodojaža - Partizan
Trepča - Crvena zvezda
Voždovac - Teleoptik
Proleter - Javor

Fotowww.ofkbeograd.co.rs


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara