Seoba Srba sa Luža: Benfika nudi Fejsu, Živkovića i Svilara

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 23:51

Transfer ili pozajmice, samo da idu

Metla koja treba da počisti tim Benfike u finišu letnjeg prelaznog roka mogla bi da „pokupi“ svu trojicu Srba koji nose dres lisabonskih Orlova. Na transfer listi portugalskog velikana našla su se ukupna četvorica igrača: Ljubomir Fejsa, Andrija Živković, Mile Svilar i Franko Servi.

Dakle, kako piše Abola, Srbi i Servi bi trebalo da napuste Benfiku narednih dana, a čelnici kluba su spremni za obe opcije: da ih prodaju, ako se pojavi ikakva ponuda ili da ih pozajme do kraja sezone.

Izabrane vesti

Nijedan od pomenutih igrača nije u planovima trenera Bruna Lagea za novu takmičarsku godinu i zato svi imaju dozvolu da promene sredinu.

Najbliži odlasku bio je Fejsa, koji se tokom celog leta dovodio u vezu sa turskim klubovima, čak se tvrdilo da će sigurno preći u Fenerbahče, ali od tog posla na kraju nije bilo ništa. Potom se u igru, navodno, umešao i Galatasaraj, ali bio je to još jedan ćorak.

Nadali su se u Lisabonu da bi mlada reprezentacija Srbije mogla da odigra dobro na Evropskom prvenstvu, pa da neko „snimi“ Andriju Živkovića i pošalje ponudu, ali su orlići odigrali očajno, a u istom takvom maniru i Živković.

Od Mileta Svilara se očekivalo mnogo, najavljivan je kao golmanski vunderkind, dobio je priliku da još kao golobrad nastupi u Ligi šampiona, ali su se posle toga vrata i njemu zatvarala, te je sada postao i on prekobrojan u sastavu Benfike.

Foto: Reuters


Pogledajte i drugu epizodu Mozzartove serije Ekipizza...

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara