Sevilja radi na više frontova: Stiže štoper Ajaksa, na horizontu Munir i Rog

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.01.19. | 11:55

Jedan posao završen, na čekanju još dva

Dok se odgovorni u Sevilji spremaju za sve izvesniji odlazak Evera Banege u Arsenal, trener Pablo Maćin radi punom parom na dovođenju pojačanja za drugi deo sezone i ostanak u trci za Ligu šampiona.

Sevilja bi u narednih nekoliko dana trebalo da zaključi tri velika posla koja bi obezbedila pojačanja u svim linijama u polju. Transfer Ajaksovog talentovanog štopera Maksimilijana Vebera praktično je gotova stvar, kao Banegin naslednik viđen je Marko Rog, a za ofanzivnu liniju sprema se Munir El Hadadi

Izabrane vesti

Kako seviljiski list Estadio Deportivo piše, Veber je napustio Ajaksov trening kamp i pripreme na Floridi i uputio se ka Sevilji kako bi završio transfer. Ništa još nije potpisano, ali trebalo bi da bude u najskorije vreme. Sevilja će Ajaksu na ime obeštećenja uplatiti između 12.000.000 i 14.000.000 evra, što je odlična suma novca uzimajući u obzir da nije bio često u sistemu Erika ten Haga. Nije ni mogao pored Matijsa de Lihta i Dejlija Blinda, a ne treba zaboraviti ni da je Ajaks za oko 9.000.000 evra angažovao Lisandra Magaljana iz Boke Juniors, tako da je Veber praktično višak. Ajaks je za Vebera pre dva leta platio 7.5000.000 evra Radipu iz Beča, a trenutni ugovor ističe juna 2021. godine. Veber može da odgovori izazovu i na levom beku. 

Što se tiče Marka Roga, sve će zavisiti od Banegine konačne odluke. Argentinac je na slatkim mukama pošto mu Arsenal nudi čak 7.000.000 evra godišnje, a u Sevilji dobija oko 4.000.000 evra. Njegovoj porodici se dopada u Andaluziji, ali se ovakav poziv ne odbija. Pogotovo jer je Banega najbolje igre u karijeri pružao baš kod Unaja Emerija.

Sevilja bi Roga dovela na pozajmicu, uz opciju otkupa. Napoli bi da sarađuje, jer Rog ne igra toliko kod Karla Anćelotija, ali ga se ne bi trajno odrekla. Tu se detalji još dogovaraju između dve strane.

Munir El Hadadi je dobro poznato ime u Sevilji. Dugo je na listi želja, ali dosad je Barselona otezala sa pregovorima i nije želela da ga se odrekne. Posle pozajmica u Valensiji i Alavesu možda je vreme da konačno ode iz Barselone. Ove sezone odigrao je samo 392 minuta u 11 utakmica na svim frontovima i skupio dva gola i asistenciju. U jakoj konkurenciji nema mesta. Pitanje je samo da li će se to desiti sada ili na leto, kada mu istekne ugovor s Barsom.

Sevilja mu nudi ugovor na četiri godine i navodno samo sitnice Munira dele od dresa novog kluba. Trebalo bi da postane najplaćeniji igrač u timu, mada detalji ugovora nisu navedeni. Takođe, čeka ga bonus za potpis, kad god se to desilo. Sevilja predlaže da se čak Munir već sada preseli u novu sredinu, uz minimalno obeštećenje, a govori se o sumi od 3.000.000 evra. Poznato je da Barsa i Sevilja godinama imaju dobre odnose, tako da pregovori ne bi trebalo da budu komplikovani. 

Munirov dolazak bi mogao, ali i ne mora, da se odrazi na Seviljinu želju da angažuje Alvara Moratu. Španac je postao izuzetno tražena roba, u redu ga čekaju još i Atletiko, Barselona i Milan, a ukoliko bi se odlučio baš za Sevilju, Munir bi mogao da odgovori izazovu i na bočnim stranama napadačkog trozupca. Sve će to na kraju biti povezano i sa potencijalnom ostankom Andrea Silve, koji igra odlično po dolasku iz Milana. Njemu pozajmica ističen na kraju sezone, a nedavno se pisalo da je Sevilja spremna da plati Milanu za njegov trajni ostanak.

Foto: Reuters


tagovi

Maksimilijan VeberMarko RogMunir El HadadiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara