Skraćene grupe pred žreb za Ligu Evrope: Partizan može na Marka Nikolića, Čuka na Aris

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 09:21

Dobro prošli i crno-beli i belo-crni

Evropska kuća fudbala napravila je grupe pred žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pa su Partizan i Čukarički saznali po pet mogućih rivala.

Čini se da je Partizan dosta dobro prošao prilikom ovom skraćivanja, jer nije dobio nijednog rivala od kojeg bi morao da strepi. Naprotiv!

Izabrane vesti

Potencijalni rivali Partizanu su pobednici sledećih dvomečeva iz drugog kola: Fehervar – Vaduz, Haugesund – Šturm, Malatija – Olimpija, Čikura – Aberdin i Ventspils – Gzira.

Deluje da bi svakako najbolja varijanta za Parni valjak bila da dobije ovaj poslednji par, iako je Gzira u prvom kolu eliminisala Hajduk usred Splita. Najteže bi bilo, verovatno, da se za rivala dobije Fehervar, ne zbog neke igračke prednosti Mađara, već što trener Nikolić prilično dobro poznaje crno-bele i teško da bi mogli nečim da ga iznenade.

Po kvalitetu tima, najjača deluje Malatija, koja je prvenstvo Turske završila na petom mestu, ispred Fenerbahčea. Turci su u međuvremenu prodali Danijela Aleksića, koji im je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone.

Što se tiče Čukaričkog, on bi profitirao u slučaju da eliminiše Molde, jer upravo na leđima Norvežana dočekuje žreb u grupi povlašćenih ekipa.

Mogući rivali belo-crnih su pobednici sledećih dvomečeva: Lehija Gdanjsk - Brondbi, Mlada Boleslav - Ordabasi, Aris - AEL Limasol, Lokomotiva Plovdiv - Spartak Trnava, kao i švajcarski Tun, koji se u trećem kolu priključuje kvalifikacijama.

Utisak je da ni Brđani nemaju razloga za zebnju, jer praktično da nema ekipe koja je jača ili ne bar drastično jača od Moldea, te ako eliminišu Norvežane, neće biti bez šansi ni u trećem kolu kvalifikacija.

Žreb je u Nionu u ponedeljak od 14 časova.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara