{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Vitese i Utreht najozbiljniji u nameri da se dokopaju međunarodne scene
Slucki ispraća Advokata

Najbolji timovi Holandije su se nedavno raspustili, a od večeras će na odmor i Vitese i Utreht. Ostaje samo da se vidi ko će u kakvom raspoloženju na pauzu, pošto se pomenuti timovi međusobno bore za plasman u Ligu Evrope. Revanš meč finala baraža za plasman u drugorangirano kontinentalno takmičenje igra se na Gelredomu u Arnemu, gde će domaćin pokušati da naplati izboren remi uz postignut gol u Utrehtu (1:1).

Vitese i Utreht bili su najbolje plasirani na tabeli Eredivizije pre starta plej-ofa za Ligu Evrope i kroz doigravanje su pokazali da su najozbiljniji u nameri da se dokopaju međunarodne scene. Sastav Leonida Sluckog bio je u polufinalu bolji od Groningena sa 4:3, dok je četa Dika Advokata preslišala Herakles ukupnim rezultatom 5:0. Isti rivali i protekle sezone sastali su se u finalu plej-ofa, a tada je Vitese sa dva slavlja izašao kao pobednik.

Tradicija je na strani ekipe ruskog stratega, pošto je Utreht slavio samo jednom na devet proteklih gostovanja u Arnemu. Ipak, za razliku od Sluckog, Advokat se posle prvog odmeravanja snaga nije žalio na umorne igrače. Dodatni motiv za iskusnog trenera Advokata, nekadašnjeg selektora Holandije, Rusije, Srbije i brojnih renomiranih klubova biće i činjenica da će mu dvoboj s Viteseom biti poslednji na klupi Utrehta, a verovatno i u karijeri. Plasman u Ligu Evrope predstavljao bi savršen rastanak...

HOLANDIJA 1, BARAŽ ZA LIGU EVROPE - REVANŠ

Utorak
20.45: (1,95) Vitese (3,45) Utreht (3,60)   /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

×