Smene direktora i trenera u Alžiru, Paradu brije na krilima Naidžija

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.11.18. | 11:20

Tri meča su danas na programu u sklopu Lige 1 u zemlji hiljadu lica

Četiri utakmice, pa "okretanje kruga" u Alžiru.

Danas će na terenima širom zemlje sa hiljadu lica igrati tri tima iz donjeg doma, ali i oni koji gaje nadu da bi u drugom delu tamošnje Lige 1 mogli do pozicija koje garantuju izlazak na kontinentalnu scenu. 

Izabrane vesti

Fenjeraš Beluizdad nedavno je dobio novog generalnog direktora Saida Alika, koji je već krenuo u potragu za pojačanjima. Lokalni mediji tvrde da je Alik počeo pregovore sa Hačenom Hamarom, predsednikom Setifa, inače najtrofejnijeg alžirskog kluba u 21. veku, oko potpisivanja trojice igrača koji bi ekipi Loftija Amrušea doneli željeni cilj, odnosno opstanak. Reč je o Hamar je voljan da pusti dvojicu (Saida i Banou), međutim, kategorički odbija da pusti jednog (Drauija).

Neprijatna informacija koja je takođe osvanula pred Beluizdadov susret sa Bel Abesom glasi da standardni vezista Sidibe želi da napusti klub zbog neizmirenih obaveza.

Kada su u pitanju statistički podaci o duelu Bel Abesa i Beluizdada, treba napomenuti da (prema dostupnim podacima) nikada u istoriji njihovih utakmica nisu pala više od dva gola, bilo da se sastaju u ligi ili u kupu. 

Lokalni derbi severa igra se u Bedžaji, gde će istoimeni domaćin ugostiti Setif, jednog od kandidata za najviši plasman. Ipak, Crni orlovi "štucaju" u poslednje vreme, pretrpeli su dva minimalna poraza kod kuće, te uz utakmicu manje imaju 12 bodova manje od lidera USM Alžira. Očito ni dolazak trenera Kerdina Maduija nije probudio osmostrukog prvaka. Ali, motiva neće nedostajati protiv Bedžaje, a kako domaćin puca po šavovima (bez pobede na prethodnih šest mečeva) mogli biste da probate sa dvojkom. U prilog tome ide i činjenica da Setif ne zna za poraz od Bedžaje više od tri godine.

Pored USM Alžira, u najboljoj formi nalazi se Paradu. Crni septembar, kada je za samo 20-ak dana izgubio četiri od pet utakmica, prošlost je za najmlađi klub u alžirskoj eliti. Paradu je slavio na tri od četiri minule utakmice (na pet prethodnih nije poražen), a najveće zasluge idu na adresu Zakarije Naidžija, ujedno i najboljeg strelca lige sa 11 postignutih golova. Izabranici portugalskog stručnjaka Fransiska Šala idu na noge davljeniku Tadženantu koji je od kraja septembra bez recke u koloni pobede, zbog čega je skliznuo na pretposlednju poziciju na tabeli.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 16:00 3864 ALŽ 1 Bel Abes - Belouizdad ug 0-2 1,41
Čet 17:00 3865 ALŽ 1 Tadjenant - Paradou kmb X2&0-2 1,93
Čet 18:00 3866 ALŽ 1 MO Bejaia - Setif ki 2 2,80
Ukupna kvota7,62

ALŽIR 1 - 13. KOLO

16.00: (1,80) Bel Abes (3,20) Beluizdad (4,70)
17.00: (2,70) Tadženant (2,75) Paradu (2,90)
18.00: (2,70) Bežaja (2,80) Setif (2,80)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeAlžir 1SetifBel Abes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara