Smenjen Krstajić

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 16:24

Novi selektor nije izabran

Pobeda nad Litvanijom nije opralja grehe iz debakla protiv Ukrajine. Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije danas je odlučio da raskine saradnju sa selektorom Mladenom Krstajićem. Zvanično: sporazumni raskid ugovora posle sastanka sa članovima Odbora koji pored predsednika FSS Slaviše Kokeze čine i Nenad Bjeković, Ilija Petković, Novica Tončev, Dragan Simović i Slobodan Ilić.

Pitanje novog selektora biće rešeno narednih dana.
"Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su zahvalnost sada već bivšem selektoru „A“ reprezentacije na veoma profesionalnom angažmanu, posebno na ostvarenom uspehu u Ligi nacija i poželeli mu mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri. Zbog svega što je dao srpskom fudbalu, kao igrač i trener, a posebno ljudskih kvaliteta, Mladen Krstajić će uvek biti deo naše fudbalske porodice", stoji u zvaničnom saopštenju.

Izabrane vesti

Podsetimo, mediji su poslednjih dana pisali da je Ljubiša Tumbaković  izraziti favorit za upražnjenju klupu, ali za sada nema dogovora. Nezvanično, načuli smo da ima još nekoliko kandidata za selektorsku funkciju, pa na Terazijama analiziraju ko bi bio najbolje rešenje. I dostupno, jer nije tajna da se najugledniji srpski treneri - pre svega oni mlađe garde - najradije ne bi vraćali u domaći fudbal. 

Jedino sigurno je da je Krstajić bivši. Odlazi sa rezultatski pozitivnim skorom (devet pobeda, pet remija i pet nerešenih ishoda), ali i utiskom da je za takav saldo zaslužna pre svega Liga nacija i šest duela sa objektivno slabijim rivalima. Mandat Mladena Krstajića pamtićemo pre svega po onom porazu od Švajcarske na Mundijalu, pa i brojnim svađama sa igračima, počevši od skidanja kapitenske trake Branislavu Ivanoviću, pa do izbacivanja iz tima Luke Milivojevića.

Reprezentaciju ostavlja na trećem mestu na tabeli Grupe B kvalifikacija za Euro 2020, sa tri osvojena boda iz tri meča. Težak posao pred budućim selektorom. Težak posao i za FSS koji ovog puta mora pametno da izabere. Podsetimo, u anketi MOZZART Sporta čitaoci našeg sajta izjasnili su se da bi najradije na klupi videli Slavišu Jokanovića, dok je u masovnom broju podržali samo još izbor Veljka Paunovića. Pitanje je međutim koliko su oni realne opcije.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara