Šok priča otkrivena posle 20 godina: Kako je Asprilja zaustavio narko-dilera da ubije Čilaverta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 22:19

Sve zbog čuvene tuče u Asunsionu…

Mlađi se toga sigurno ne sećaju, ali u Južnoj Americi je jedna od kultnih scena. Igra se u Asunsionu, Paragvaj je savladao Kolubmiju sa 2:1, a tadašnje svetske mega-zvezde Hoze Luis Čilavert i Faustino Asprilja potrudile su se da začine ceo spektakl. Obojica su tada dobili crvene kartone, a kad je Čilavert izlazio iz igre pesnicom je u lice udario Asprilju i tako izazvao opštu tuču na terenu. Možete da pretpostavite kad su u pitanju Paragvajci i Kolumbijci, nije se to lako smirilo.

Međutim, sve do sada nismo znali šta se dešavalo tokom “trećeg poluvremena”. Krajnje neuobičajenog. Dve decenije posle čuvenog incidenta, Asprilja otkriva u intervjuu koji je dao za Telepacifiko povodom 50. rođendana. Nekoliko je anegdota ispričao, ali nijedna ne može da se meri sa ovom.

Izabrane vesti

Vraća Asprila film na 2. april 1997, igraju se kvalifikacije za Mundijal u Francuskoj. Paragvaj je tada imao opasnu generaciju koja se plasirala na četiri uzastopna Svetska prvenstva, na stadionu Defensores del Šako uzavrela atmosfera. U 85. minutu, u tom trenutno Paragvaj vodi sa 1:0, Čilavert pljuje Asprilju, ovaj ga udara, obojica su isključeni, a penal je za Kolumbiju. Maurisio Čiko Serna je pogodio, ali prava drama se dešavala kraj aut linije. Zasenila je i kasniji pogodak Derlisa Sotoa za 2:1.

Toliko da je alarmirala i kolumbijski narko kartel. Javlja se Hulio Fijero, pajtaš ozloglašenog Pabla Eskobara, poznat i po braku sa čuvenom manekenkom Natalijom Paris. Ovog puta, u društvu je drugih žena…
Čim se utakmica završila zvoni mi telefon, nepoznat broj: ‘Ja sam Hulio Fijero, dođi kod mene u hotel”.

Nije baš da si u Kolumbiji imao izbora kad te zovu Eskobarovi ljudi i Asprilja se pojavio.
Dolazim tamo, tip je sa još desetoricom likova, svi pijani, sa nekim ženama, sve Paragvajke. Ja sam stigao sa Aristizabalom (Viktor Ugo, takođe reprezentativac Kolumbije u to vreme, prim.aut) i oni nam kažu: Treba nam tvoja dozvola, ova dvojica ovde će da ostanu u Asunsiou, žele da ubiju onog debelog Čilaverta”.

Asprilja u šoku. Samo tri godine ranije Andreas Eskobar, omiljeni kolumbijski fudbaler, ubijen je nakon autogola protiv SAD i eliminacije sa Mundijala 1994, sjajno je to sve opisano u ESPN-ovom dokumentarcu “Dva Eskobara”, koji prosto morate da pogledate ako volite fudbal. Ali da se vratimo na Asprilju
Kako? Da li ste vi normalni? To će da bude kraj kolumbijskog fudbala! To ne sme da se desi. Šta se desi na terenu, to je bilo na terenu. Udario me je samo u pesnicu, pomirili smo se, tu se se završava”, molio je Asprilja.

Srećom, izgleda je bio dovoljno ubedljiv, pa je Fijero odustao od plana. Njegovo beživotno nađeno je 2004. godine. Kažu da je bilo “raščišćavanje računa”.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara