SRBIJA – OCENE: Profesionalni fudbalski ubica Aleksandar Mitrović i Tadić sa glavom koja se okreće 360 stepeni...

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.06.19. | 23:00

Selektoru ovog puta ne možemo ništa da zamerimo, ali ova pobeda neće oprati grehe iz Ukrajine...

MARKO DMITROVIĆ 6,5 – U Lavovu je bio u ulozi glinenog goluba, večeras je mogao da odrema. Par puta su mu vratili loptu čisto da ne utone u san. Besposlen uglavnom, bez šuta u okvir Dmitrovićevog gola iz igre. Penal ne možemo da mu zamerimo.

ANTONIO RUKAVINA 7 – Hajlajt Tonijevog meča je kombinacija sa Dušanom Tadićem koja je prethodila drugogm pogotku Aleksandra Mitrovića. Apsolutno najleša akcija utakmice. Korektno je svoje obavio, po njegovoj strani nijedan nalet Litvanaca, mada u meču u kojem gosti nisu ni imali preterane ambicije da napadnu ne treba ni padati u trans zbog toga.

Izabrane vesti

UROŠ SPAJIĆ 7 – Ono malo posla što je imao obavio je besprekorno mada istini za volju nije baš bio pod preteranim pritiskom. Utakmica koja mu je poslužila da povrati samopouzdanje posle ukrajinske havarije.

NIKOLA MILENKOVIĆ 6,5 – U uvodnim minutama meča nekoliko puta je proklizao, generalno imamo utisak da je na početku sezone bio sigurniji, verovatno zbog toga što je bio i svežiji. Međutim, protiv nedoraslog rivala nije se to osetilo. Kad se zagrejao igrao je na prepoznatljivom nivou.

ALEKSANDAR KOLAROV 6 – Gledali smo ga i u boljim izdanjima, defanziva i nije njegova jača strana, protiv Litvanaca nije bio posebno opasan ni u napadu. Nekoliko izgubljenih lopti, delovalo je da je svestan da ovakav rival nije poseban izazov, pa je igrao koliko je trebalo. Rastrčao se pred kraj meča, ali je imao i jednu lošu povratnu koja pukom srećom nije završila u mreži Orlova.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ 7 – U rombu u sredini je bio najdefanzivniji vezni igrač, pa ga nismo previše gledali napred, a nismo ni morali. Pozadi je ovog puta pohvatao sve, ali bi najveća greška selektora – bio to ovaj ili neki drugi – bila da izvlači zaključke iz večerašnje utakmice. Jeste Dmitrovićev gol bio siguran, ali videlo se i te kako da se i ovaj sistem tek uigrava i da tu štošta treba izbrusiti.

SAŠA LUKIĆ 7 – Na početku utakmice jedan od agilnijih na terenu,  svaka je akcija polazila od njega, pokazao je da je u Torinu naučio da igra i u napred. Međutim, baš je pao u nastavku. Može biti da bi ipak bilo bolje da je u Ukrajini on, a ne Adem Ljajić, krenuo uz Maksimovića.

FILIP KOSTIĆ do 71. minuta 7 – U sistemu 4-4-2 najviše je morao da koriguje svoju igru, jer nije bio klasično krlo, igao je u centru više nego inače. Trud se kod njega podrazumeva, defanziva se ne zapostavlja. U 28. minutu namestio Luki Joviću zicer koji je rezultovao prečkom.

DUŠAN TADIĆ do 80. minuta 8 – Šteta samo što navijači nisu mogli da uživaju u predstavi koja je podsetila na one iz ove sezone Ligi šampiona. Ima pregled igre od 360 stepeni. I znanje da to iskoristi. Nebrojeno puta iz naizgled bezizlazne situacije je kroz dvojicu gurao loptu tamo gde treba. Dva gola su njegova zasluga, da su napadači bili efikasniji bilo bi ih i više. Melem za oči.

LUKA JOVIĆ 7,5 – Nije tajna da ga je Realu preporučila surova egzekucija. Večeras međutim nije bio njegov dan što se tiče, košarkaškim žargonom, “procenta šuta“. Promašio je zicer pri rezultatu 0:0, dva puta je pogodio prečku, ali se iskupio majstorskom parabolom za 3:0. Učestvovao u igri, vraćao se po loptu, plenio je i nepodnošljivom lakoćom sa kojom ulazi u šanse. I da, sad znamo da on i Mitrović mogu zajedno.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 8 – Nije ćelav, ali u dresu Srbije nas ponekad podseti na junaka kultne video igrice Hitman. Nemilosrdni fudbalski ubica. Nećeš ni da ga primetiš nekad, ali završiće posao. Zato je uostalom večeras ušao i u TOP 10 najboljih strelaca u dresu reprezentacije. Šteta što nije bio spreman da u Lavovu igra od početka, mada je tu problem ležao na drugoj strani terena. 

SELEKTOR
MLADEN KRSTAJIĆ 6,5 – Kad se pobedi sa 4:1 nema se tu šta zameriti, mada nije ova pobeda oprala selektorove grehe iz Ukrajine. Niti je rival bio takav da može da zavara javnost. Fudbalski savez Srbije će u naredna dva dana odlučivati o Krstajićevoj sudbini. Ako ništa drugo možda je sa ova dva meča nekom eventualnom nasledniku odagnao neke dileme oko sistema za naredne mečeve.

IZMENE
ANDRIJA ŽIVKOVIĆ od 71. minuta 6 – Jedan veoma dobar solo-prodor po centru, nije ni imao vremena za mnogo više mada je u poslednjem minutu bio malo sebičan i nije nagradio Rukavinu za ubacivanje iz drugog plana. Kad je ušao u igru već je bio pao ritam.

ADEM LJAJIĆ od 80. minuta 7 – Začinio pobedu golom u sudijskoj nadoknadi.

ALEKSANDAR KATAI od 88. minuta – Premalo vremena za konkretan utisak.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara