SRBIJA – TIM ZA CRNU GORU: Ponovo sa jednim špicem, Jović neizvestan

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.11.18. | 09:45

Mladen Krstajić uoči današnjeg meča (15 časova, TV Sport Klub) nema dileme samo u odbrani

Tokom svog mandata na klupi reprezentacije Srbije Mladen Krstajić je često menjao tim, ali se uvek oslanjao na standardnu formaciju 4-2-3-1. Pobeda u današnjem meču petog kola Lige Nacija protiv Crne Gore (15 časova, TV Sport Klub) nema alternativu, ali će po svojoj prilici mladi stručnjak ponovo na teren izvesti postavu sa jednim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem.

Tri boda protiv čete Ljubiše Tumbakovića dovela bi Orlove u predvorje B divizije, remi bi nam napravio ozbiljne probleme, o porazu ne želimo da razmišljamo... Egzalitirana partijama Luke Jovića, najboljeg napadača Bundeslige, srpska fudbalska javnost je verovala da će Krstajić smoći hrabrosti da upari Mitrovića i mladog napadača Ajntrahta. Možda je takva opcija postojala u razmišljanjima Mladena Krstajića, posebno što se Jović golovima u kontinuitetu nametnuo kao senzacija evropskog fudbala, ali... Nekadašnji član Crvene zvezde imao je blage bolove u leđima, odradio je i preglede, a odluka o njegovom nastupu biće doneta uoči duela na Marakani. Taj Jovićev bol u leđima verovatno će naterati Krstajića da ostane dosledan taktici koja mu je donela prvo mesto u grupi 4 C divizije.
„Možda ćemo Crnogorce da iznenadimo sastavom tima, ali i taktikom. Prvi put posle mnogo godina u reprezentaciji Srbije igraju momci koji su uglavnom okosnica svojih klubova. Sa druge strane imamo i nekoliko povređenih igrača. Golman Dmitrović, Milinković Savić, Kostić i Fejsa neće danas igrati“, poručio je Mladen Krstajić.

Izabrane vesti

Gol reprezentacije Srbije u odsustvu Dmitrovića i Vladimira Stojkovića koji je i dalje na „odmoru“ čuvaće Predrag Rajković. Mladi golman je bio starter i u poslednjem meču u Bukureštu i tada je uspeo da sačuva mrežu.

Nema mnogo dilema u odbrani. Kao centralni tandem štopera nametnuli su se Nikola Milenković i Miloš Veljković. Na desnoj strani će ponovo delovati Rukavina, dok će levi bok pokrivati kapiten Aleksandar Kolarov.

Povratak Nemanje Matića trebalo bi da učvrsti naš vezni red, a pored njega će dejstvovati Nemanja Maksimović. Povrede Kostića i Sergeja Milinkovića Savića su limitirale Krstajićev izbor u ofanzivnom delu manevra. Uz pretpostavku da su Ljajić i Dušan Tadić sigurni za još jedno mesto na krilu konkurišu Gaćinović, Živković i Nemanja Radonjić. Čini se da je član Ajntrahta u najboljoj formi i da će dobiti šansu od prvog minuta.
„Očekujemo drugačiji meč nego u Podgorici, ali kao što sam već naglasio, Cronogorvi će igrati onoliko koliko im mi dozvolimo. Izuzetno poštujemo tu reprezentaciju i znamo od koga može da preti najveća opasnost. Do detalja smo prostudirali njihovu igru“, dodao je Krstajić.

Dobra stvar za Srbiju jeste podatak da Ljubiša Tumbaković ne može da se osloni na sve raspložive snage. Nedsotajeće Hrabrim Sokolovima najbolji igrač Stevan Jovetić, zatim prvi defanzivac Stefan Savić. Isto tako u konkurenciji neće biti Vukčević.
„Nije problem rezultat iz Podgorice, već utisak koji nismo ostavili. Srbija je definitivno jaka reprezentacija, stvarana kroz dva ciklusa. Gotovo cela ekipa je bila na Mundijalu. Srbija ima mnogo veću bazu igrača od nas“, jasan je Ljubiša Tumbaković.

Ono što Mladen Krstajić treba da zna je podatak da Crna Gora može da bude nezgodna na gostovanjima. Osetili su to na svojoj koži Rumuni koji nisu slavili u Bukureštu. Hrabri Sokolovi su znali da iznenade i Dansku u prošlim kvalifikacijama. Dakle, jedna vrlo nepredvidiva ekipa koja može da bude jako opasna ako ima dan.

Pre mesec dana u Podgorici Srbija je pobedila rutinski, bez problema (2:0). Crna Gora praktično nije napravila šansu na toj utakmici. Zanimljivo je da ekipa Ljubiše Tumbakovića ima samo dve pobede u osam poslednjih mečeva. Isto tako  treba da znate da su mečevi Crne Gore uglavnom tvrdi. Na osam  prethodnih duela tog tima šest puta je došlo 0-2 gola.

I mečevi selekcije Srbije ne obiluju vatrometom. Na četiri od poslednjih pet susrreta Orlova takođe je došlo 0-2 gola.

SRBIJA – CRNA GORA (15 ČASOVA, TV SPORT KLUB)

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 55.000

Sudija: Alberto Maljenko (Španija)

SRBIJA (4-2-3-1): Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Maksimović – Tadić, Ljajić, Gaćinović – Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

CRNA GORA (4-2-3-1): Petković – Marušić, Simić, Kopitović, Vešović – Kosović, Ivanić, Janković, Mugoša, Jovović – Bećiraj. Selektor: Ljubiša Tumbaković.

Grupa 4

Subota
15.00: (1,40) Srbija (4,40) Crna Gora (9,00)

20.45: (1,27) Rumunija (5,50) Litvanija (12,0)

Utorak
20.45: Crna Gora - Rumunija
20.45: Srbija - Litvanija

FotoStar Sport

 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar MitrovićLuka JovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara