"Nenad Gavrić, Predrag Luka i Nemanja Kojić"
"Nenad Gavrić, Predrag Luka i Nemanja Kojić"

Srpska pijaca: Gavrić potpisao za Mladost, Radnički hoće Kojića, Luka u OFK Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.17. | 09:47

Tomislav Pajović ponovo na Banjici, Admir Kecap se vratio u Novi Pazar, Pjasentin ide iz Čukaričkog, Metalac prodao krilo u Norvešku

Nenad Gavrić, Predrag Luka i Nemanja KojićZimski prelazni rok na teritoriji Evrope ulazi u zavrčnicu, a onaj u Srbiji se rasplamsava. Mimo Crvne zvezde i Partizana - uglavnom završili sve oko dovođenja igrača - pojačavaju se i ostali superligaši. Zasad, deluje da tim snova prave Radnički iz Niša i Napredak, ali borbu za visok plasman, u gornji deo tabele, istakla je i Mladost.

U klub iz Lučana stigao je Nenad Gavrić. Nekadašnji zadnji vezni Napretka, Crvene zvezde i Vojvodine - koga je Nenad Lalatović afirmisao - potpisao je ugovor sa ekipom iz Dragačeva i predstavlja, zasad, najzvučnije pojačanje plavih.

Izabrane vesti

Gavrić u LučanimaPre njega stigli su Predrag Pavlović, Bogdan Milošević i golman Zlatko Zečević.
Veoma mi je drago što ću ponovo sarađivati sa Nenadom Milovanovićem, jer smo već imali odličnu saradnju u Napretku iz Kruševca. U Mladost dolazim posle neuspešne polusezone u Vojvodini, čemu su kumovali neki nefudbalski razlozi, ali ne bih sad o tome. Odmah ću se priključiti saigračima na pripremama i nadam se da ću dobrim igrama pomoći ekipi da izbori plasman u plej-of, a sebe afirmisati i direktno iz Lučana napraviti inostrani angažman“, poručio je Gavrić.

Osim Napretka i Mladosti, dosta promena bilo je i u Radničkom. Nišlije su dovele Vladimira Volkova, Anida Travančića, Milana Perendiju, a sad su se usmerile i na Nemanju Kojića. Posle odlaska Milana Pavkova u Crvenu zvezdu, ekipi Milana Rastavca potreban je napadač, jedna od želja upravo je nekadašnji špic Rada i Partizana, pre dva dana raskinuo je ugovor sa turskim Gacijantepom BB.
Zvao me je Radnički iz Niša. Vova (Vladimir Volkov, njegov nekadašnji saigrač iz Partizana, op. au) kaže: „hajde dođi, napravili smo odličnu ekipu“. Ponude postoje iz Turske, Srbije i Rusije. Dvoumim se između Turske i zapada Evrope“, rekao je Sportskom žurnalu Nemanja Kojić.

Njegov bivši kolega iz ofanzive Rada, Predrag Luka, ostaje u srpskom fudbalu, samo će se iz Superlige preseliti u rang niže. Novi klub biće mu OFK Beograd, fenjeraš u Prvoj ligi Srbije.
Divan i nesvakidašnji gest rukovodstva Mladosti iz Lučana da Luka može jedino u OFK Beograd, intenzivirao je razgovore i probudio nadu u povoljan epilog. Klubovi su se dogovorili, Predrag je voljan da dođe i trebalo bi u ponedeljak da okončamo pregovore“, predočio je Žurnalu Božidar Milenković, sporski direktor Romantičara.

Podsetimo, pre Luke - koji će stići kao slobodan igrač - na Omladinskom stadionu završili su Miljan Mrdaković, Danilo Nikolić i Predrag Đorđević, čekaju se Zlatko Liščević i Danilo Stojković, a sledeći cilj je Ognjan Damjanović, nekadašnji napadač Donjeg Srema, Voždovca i Napretka, koji je kasnije igrao u Izraelu.

Tomislav Pajović protiv Andirje KaluđerovićaZanimljiva vest stiže i sa Banjice. Novi štoper Rada biće Tomislav Pajović. Nekadašnji prvotimac Šerifa i Partizana, vraća se u Crnotravsku, zajedno sa krilnim napadačem Vladimirom Rodićem (Karabuk), dok će na stadionu „Kralj Petar Prvi“ u prolećnom delu sezone igrati i golman Marko Lazarević (Bežanija), te napadači Georgije Ilić (Napredak) i Lazar Milošev (Borac, Sakule).

Kao što je najavljeno, napadač Admir Kecap se vratio u Novi Pazar iz litvanske Suduve, a osim njega klub je angažovao još štopera Srđu Kneževića, Petra Ilića, Nenada Perovića, štopera Aleksandra Tasića i vezistu Miloša Plavšića.

Metalac iz Gornjeg Milanovca ostao je bez Nemanje Mladanovića, krilni napadač potpisao je za norveški Bodo Glimt, dok je u danu odlaska eskepdicije Čukaričkog na pripreme na Kipar odlučeno da brazilski štoper Lukas Pjasentin može da traži novi klub, ugovor mu ističe u junu. Isto važi i za Darka Bulatovića i Branislava Jankovića.

(FOTO: Star sport, FK Mladost)

 


tagovi

Admir KecapLukaš PjasentinMetalacMladost LučaniNemanja KojićNenad GavrićPredrag LukaPrva liga SrbijeRadRadnički NišSrbijasrpska pijacaSuperligaTomislav Pajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara