"Aleksandar Lutovac u duelu sa Luisom Ibanjezom"
"Aleksandar Lutovac u duelu sa Luisom Ibanjezom"

Srpska pijaca: Rad prodaje dvojicu, Mladost sve jača, Tintor napustio Novi Pazar, možda se i vrati

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 10:15

Aktivan je i Metalac iz Gornjeg Milanovca

Aleksandar Lutovac u duelu sa Luisom IbanjezomOsim Crvene zvezde i Partizana, u prvoj polovini juna izuzetno su aktivni i ostali superligaški poslenici, pokušavajući da skockaju tim za narednu sezonu. A kako se u Srbiji budžet za pojačanja najbolje obezbeđuje prodajom, jasno je da u klubovima, ne samo onim najboljim, najpre razmišljaju kako da zarade, pa tek onda ulože novac.

Tako je Rad na dobrom putu da posle Andrije Kaluđerovića, koji se obrao u litvanskom Žalgirisu, završi još dva velika posla. Kako prenosi Sport, Građevinari bi trebalo da prodaju dvojicu svojih istaknutih prvotimac. I to štopera Nikolu Marša, za koga su zainteresovani klubovi iz Belgije i Holandije, kao i napadača Aleksandra Lutovca. Njegova naredna adresa biće španska Osasuna ili ruski Krasnodar.
Imamo igrački kadar koji mora da igra u plej-ofu, a ukoliko još neki iskusniji igrači krenu stopama Kaluđerovića, imaćemo imamo spremne alternative. Neće biti čudo ako dođe šest, sedam igrača“, rekao je Aleksandar Janjić, trener tima sa Banjice, koji izabranike najpre vodi na Zlatibor (od 19. do 27. juna), potom i u Austriju.

Izabrane vesti

Možda i najaktivniji od svih superligaških klubova u letnjim danima je Mladost iz Lučana. Već je dovela štopera Ivana Miloševića (Uzbekistan) i vezistu Aleksandra Pejovića (OFK Beograd), pregovara se sa napadačem Obijorom Oditom (Voždovac), na pragu je i isksni igrač sredine terena Uroš Sinđić, a završen je posao i sa Nikolom Andrićem (24), desni bek uz slovačkog Podbrezova juče je potpisao ugovor u Lučanima.
„Izabrali smo univerzalca, spremnog da igra i na levoj strani, pojednako dobro i u odbrani i u napadu“, rekao je za Sportski žurnal trener Nenad Milovanović.

Metalac iz Gornjeg Milanovca osvežio je vezni red, tako što je u svoj tabor vratio sugrađanina Stefana Andrića (20), minule sezone člana kragujevačkog Radničkog, koji je ispao iz Prve lige.
Drago mi je da postoji veliko interesovanje za naš klub. Prošlu sezonu odradili smo uspešno, ali više nećemo da se borimo za opstanak, već za plej-of i Evropu“, izjavio je na promociji Andrića predsednik Metalca Žarko Savićević.

Miloš TintorŠto se tiče Novog Pazara, zasad je izvesno da se - ništa ne zna. Po okončanju sezone klub je ostao bez trenera Zorana Marića, uprava ne postoji, pa je u takvoj situaciji nejasan status pojedinih igrača. Na primer, štopera Miloša Tintora.
„Istekao mi je ugovor sa Novim Pazarom. Čekam najpre da se jave ljudi iz kluba sa kojima sam proveo dve odlične sezone. Pazarci imaju prednost u narednim danima, barem zbog nezaboravne podrške sa tribina i sjajne godine, pod vođstvom Milorada Kosanovića. To se ne zaboravlja“, ističe Tintor.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaStefan Andrićsrpska pijacaSrbijaRadNovi PazarNikola MarašMladost LučaniMiloš TintorMetalacletnji prelazni rok 2016Aleksandar Lutovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara