"Onjilo, Aleksić i Osmanagić"
"Onjilo, Aleksić i Osmanagić"

Srpska pijaca: Vraća se Onjilo, bivši reprezentativac potpisao za Borac, Zemun doveo Osmanagića

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.16. | 10:03

I Miloš Trifunović ponovo u Superligi

Onjilo, Aleksić i OsmanagićPosle Mladosti iz Lučana, izgleda da je još jedan klub sa teritorije Zapadne Srbije rešio da oformi tim od zvučnih fudbalera. Javor iz Ivanjice je već doveo Borislava Terzića (Voždovac), Miloša Karišika (Slovan, Liberec), Andreasa Vlakomitrosa (AEK, Grčka), Ismara Tandira (Brejdablik, Island), a mogao bi i svoja dva nekadašnja napadača - Miloša Trifunovića i Ifeanija Onjila.

Prema pisanju Sporta, Trifunović koji je tri godine nosio dres Javora (2007-2010) viđen je u varošici pod Golijom, što je razlog da ga mnogi ljubitelji fudbala povežu sa povratkom u klub za koji je u prvom mandatu postigao 15 golova. Posle toga igrao je za Crvenu zvezdu, uzbekistanki Bunjodkor, zatim u Kini, Kazahstanu i Australiji, da bi 2015. u jednom kratkom periodu nosio dres Radničkog iz Niša.

Izabrane vesti

Miloš Trifunović u Zvezdinom dresu, iza je Andrija KaluđerovićPočetkom juna, 32-godišnji Trifunović je sporazumno raskinuo ugovor sa Ordabasijem i slobodan je u izboru nove sredine, a u Javoru su već preduzeli korake za njegov angažman.

U Ivanjici se sve glasnije priča da će i Ifeani Onjilo da se stavi na raspolaganje novom šefu struke, Milošu Veselinoviću. Nigerijski špic je bio član Javora pet sezona, zablistao je u avgustu 2013. protiv Crvene zvezde (4:2), posle čega su ga tadašnji potpredsednici crveno-belih Slaviša Kokeza i Nebojša Čović, doveli na Marakanu. Onjilo se, pak, ispostavio kao promašaj, odigrao je samo sedam utakmica, nije dao gol, pa se u vidu pozajmice obreo u kiparskom Ermisu, da bi 2015. bio prodat Aj Fajzalu iz Saudijske Arabije. Sad bi i on mogao da se vrati u Superligu.

Pravi potez: Rad prodaje Maraša Groningenu

A u nju je već stigao Branimir Aleksić. Nekadašnji mladi, potom na jednoj utakmici (protiv Švedske) na početku selektorskog mandata Siniše Mihajlovića i A reprezentativac Srbije, potpisao je ugovor sa Borcem. Bivši golman Spartaka u nedelju popodne postao je sedmo pojačanje čačanskog kluba ovog leta, posle Zoćevića, Kočovića, Mirosavljevića, Sajčića, Kenedija Asame i Kostića, a u gradu na Moravi najavljuju još dvojicu novajlija.

Aleksić je sjajno branio za SpartakAleksić, koji je posle odlaska iz Subotice, branio za grčki AEL Kaloni već je debitovao za Zebre u kontrolnoj utakmici protiv Poleta iz Ljubića (2:1).

Zanimljivo je i u Prvoj ligi Srbije. Zemun, na čelu sa trenerom Dragoljubom Bekvalcem, želi da oformi tim koji će se boriti za povratak u elitni rang, pa je ugovor sa klubom iz Gornje Varoši potpisao Amer Osmanagić.

Osmanagić u plavom dresu Novog PazaraNekada velika Partizanova nada iz „klase 1989“ igra na poziciji ofanzivnog veziste, a stigao je kao slobodan igrač, pošto mu je istekla saradnja sa Novim Pazarom. U karijeri je igrao za Teleoptik, OFK Beograd, Velež, Zaglebje, Haugesund, Sarajevo, Čelik i Olimpik iz Sarajeva.

(FOTO: Star sport)


tagovi

zemunSuperligasrpska pijacaSrbijaMiloš Trifunovićletnji prelazni rok 2016JavorIfeani OnjiloBranimir AleksićBorac ČačakAmer Osmanagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara