Srpska verzija modernog fudbala: Šest tačnih dodavanja, akcija od 14 sekundi i Radonjićev sprint od 60 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.03.21. | 13:36

Još jednom analizirajte akciju za izjednačenje, najveći ponos Dragana Stojkovića Piksija

Dobio je pohvale selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zbog hrabrosti da napadne prvake Evrope. Potom i zbog činjenice da je priznao grešku i korekcijama u drugom poluvremenu doprineo da se Orlovi dignu iz pepela.

Mnogo razloga za zadovoljstvo, ofanzivne potentnosti, i činjenice da imamo četiri boda na kontu posle dva kvalifikaciona kola. Počeli su reprezentativci Srbije ponovo da dobijaju poverenje nacije, možda i zbog detalja koji je prethodio drugom golu.

Izabrane vesti

Tačnije, bila je to savršena kolektivna akcija, kao ukras dosadašnjeg rada Dragana Stojkovića. Moderan fudbal na srpski način.

Da proanaliziramo još jednom: akcija Srbije je trajala 14 sekundi. Sve je počelo nasumučnim izbacivanjem lopte Nemanje Gudelja kako bi se otklonila opasnot ispred Dmitrovića. Ostalo je bilo jako precizno i kreativno.

Loptu je na grudi spustio Aleksandar Mitrović i ostavljenjem lopte Tadiču inicirao kontru. Zatim je išao pas ka Sergeju i ključno dodavanje asa Lacija za Nemanju Radonjića.

Usledila je finta i podvaljivanje lopte Kostiću. Ukupno šest preciznih dodavanja. Akcija je bez i najmanje greška trajala 14 sekundi.

Bilo je to pokazna vežba ofanzivnog fudbala. Sa Radonjićem u glavnoj ulozi. Član Herte je početak napada dočekao na 16 metara od gola Dmitrovića, ali je onda upalio motore. I za šest sekundi stigao u poslednju trećinu.

Samo da je ovog više...



tagovi

Stefan MitrovićNemanja GudeljNemanja RadonjićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara