""
""

Srpske lige: Zemun, ČSK i Dinamo novi prvoligaši, čekamo još Loznicu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.05.15. | 23:37

Tim sa Lagatora četiri kola pre kraja takmičenja na Zapadu ima osam bodova više od Železničara iz Lajkovca

Ovog vikenda završeno je takmičenje u Prvoj ligi Srbije! Od ranije je poznato da su društvo prvoligaša napustili Mačva, Sloga iz Kraljeva i užičko Jedinstvo, a juče im se pridružio i Moravac, dok je Sloboda nekako uspela da se spase. Od juče je poznat i još jedan član Prve lige, a to je ekipa Zemuna

Zemunci su u svečarskom ambijentu, pred oko 500 gledalaca, savladali Turbinu iz Vreoca rezultatom 2:0, čime su zadržali devet bodova prednosti u odnosu na Teleoptik, a pošto su do kraja ostala još samo dva kola, situacija je jasna. Domaćin se tako pridružio još ranije poznatim prvacima Srpske lige Vojvodina - ČSK Pivari i Srpske lige Istok - vranjanskom Dinamu, koji su takođe novi članovi prvoligaškog karavana. 

Izabrane vesti

Inače, Zemun je u subotu slavio trijumf zahvaljujući golovima napadačkog tandema Rašković-Đokić. I Milanko Rašković i Dušan Đokić proslavili su se noseći dres Crvene zvezde, a sada kao veterani pomažu Zemuncima da se vrate na staze stare slave.

Kada je u pitanju grupa Beograd nema dilema ni oko ispadanja, pošto je Hajduk sa Liona već duže vreme prežaljen, a pošto su opstanak obezbedili svi prestonički klubovi (Sinđelić, Bežanija, BSK, Kolubara) u niži rang ide samo jedna ekipa. U ligu ulazi Stepojevac. 

SRPSKA LIGA - BEOGRAD

Kada je u pitanju situacija na Istoku poraze su doživeli i Dinamo i Radnički iz Pirota, glavni konkurenti za prvo mesto, međutim, i pre ovog kola sve je bilo rešeno, pošto Vranjanci imaju bolji međusobni duel. Ulazak Dinama u Prvu ligu mogao bi da bude pravo osveženje za takmičenje, ako ništa drugo ono bar zbog dobre posete koja je u Vranju zagarantovana. S te strane gledano, velika je šteta što i Piroćanci ne mogu u viši rang...

Kada je opstanak u pitanju ovde je situacija malo zamršenija. Hajduk Veljko je ispao, ali zato će se borba za preostala dva mesta koja vode u zonske lige borba voditi do poslednjeg minuta sezone. Prema propozicijama, Srpsku ligu Istok napuštaju dva tima, no pošto se Moravac iz Mrštana vraća, dole mora i treći klub. U opasnosti su Sinđelić iz Niša, Ozren, Đerdap, Timočanin, Kopaonik, Sloga i Radnički.  

SRPSKA LIGA - ISTOK

U Srpskoj ligi grupa Vojvodina ČSK Pivara je čitave sezone bila apsolutni vladar i očekivano je prva izborila plasman u viši rang, dok će Senta morati da se zadovolji drugim mestom. I oko ispadanja je sve odavno poznato. Tekstilac je zalutao u ligu i sakupio samo šest bodova u 28 kola, dok je Radnički iz Sombora drugi putnik u niži rang.

SRPSKA LIGA - VOJVODINA

 
SRPSKA LIGA - ZAPAD

Na Zapadu još nemamo zvanično prvaka, ali zaista bi pravo čudo trebalo da se dogodi pa da Loznica u poslednja četiri kola prokocka osam bodova prednosti u odnosu na Železničar iz Lajkovca, pogotovo što do kraja nema težak raspored, a potrebna su joj još samo četiri boda. 

Oko borbe za opstanak će zato biti dosta peripetija, jer se iz Prve lige u ovu grupu vraćaju čak tri tima - Sloga iz Kraljeva, Mačva i Jedinstvo Putevi. To znači da pored dva predviđena tima koji ispadaju (jedan od tih je Jošanica), dole moraju još tri, pa će za opstanak do kraja strahovati pola lige. Trenutno su najugroženiji Jasenica, Bane, Pobeda, Zvižd...

(Foto: MN Press)


tagovi

srpske ligeSrbijaPrva liga SrbijePLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara