Srpski sinovi potpisali u sat vremena: Kalajdžić u Štutartu, Ugrinić u Emenu

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.19. | 19:06

Jedan rođen u Austriji, drugi u Švajcarskoj

Samo sat vremena razmaka između ugovora za dvojicu srpskih sinova rođenih sa one strane granice! Jedan sa državljanstvom Švajcarske, Filip Ugrinić, drugi sa pasošem Austrije, Željko Kalajdžić. Rođeni su van Srbije, a i fudbalski putevi, makar za sada, vode ih daleko od superligaških terena otadžbine.

Prvi je potpis stavio Željko Kalajdžić, koji je iz austrijske Admire prešao u redove nemačkog Štutgarta. Klub sa Mercedes benc arene platiće 2.500.000 evra na ime obeštećenja. Potpisao je Kalajdžić ugovor na četiri godine sa Švabama, iako je imao brojne druge ponude, čak i od engleskog Lidsa.

Izabrane vesti

Ne bi Kalajdžiću bio problem da dobije radnu dozvolu, jer je pre nekoliko dana igrao na Evropskom prvenstvu mladih reprezentacija, u dresu Austrije. I to u grupi protiv Srbije. Ušao je s klupe u igru protiv Orlića.

Prvi je potpis stavio Filip Ugrinić. Švajcarski vezista srpskih korena, rođen u Lucernu, potpisao je za holandski Emen. Bio je Ugrinić na probi od nedelju dana, na dve kontrolne utakmice postigao je četiri gola i zaslužio je ugovor.

Istina, Emen ga je pozajmio od Lucerna na godinu dana, s opcijom da ga otkupi na kraju sledeće sezone.

Ugrinić je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske deset puta i postigao je dva gola.

Foto: twitter@VfB/fcemmen.nl


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara