Srušen rekord Uroša Đurđevića: Vezista Sitija najskuplje pojačanje u istoriji Sportinga

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.07.19. | 11:26

Manu Garsija pet godina u Hihonu

Jedna jedina premijerligaška utakmica za šest sezona koliko je bio od ugovorom sa Mančester Sitijem. Jasno je da Pep Gvardiola nije baš računao na Manua Garsiju, pa je posle šest sezona nominalno provedenih na Etihadu dozvolio 21-godišnjem vezisti da se vrati korenima. A talentovani Španac ozvaničio povratak u Sporting iz Hihona.

Transfer je vredan 4.000.000 evra, koliko će Španci odmah prebaciti na račun Građana, a dodatna 2.000.000 zavisiće od bonusa. U svakom slučaju, realizacijom ovog posla Manu Garsija je postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Molinona, potisnuvši na drugo mesto našeg Uroša Đurđevića, plaćenog 2.500.000 evra Olimpijakosu pre godinu dana.

Izabrane vesti

Garsija je postao šesto pojačanje Sportinga ovog leta, prethodno su stigli prezimenjak Aitor iz Kadiza za 1.000.000 evra, a bez obeštećenja dovedeni Viljarealov Havi Fuego, Alvaro Vaskez iz Espanjola, tek Numansijin Unaj Medina i Damijan Perez iz argentinskog San Lorenca. Jasan nagoveštaj da klub želi da se vrati i Primeru.

U toj misiji za kreativnog vezistu, kakav je Manu Garsija, predviđena je uloga glavnog organizatora igre, a prilagođavanje bi trebalo da mu olakša trener Hose Alberto, koji ga je i lansirao u mlađim kategorijama. U međuvremenu, Siti je slao Garsiju na pozajmice u holandsku Bredu i francuski Tuluz.

Hihon večeras igra pripremni duel protiv Lealtada, a meč će biti dostupan u UŽIVO klađenju.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara