Dejan Stanković ©Star Sport
Dejan Stanković ©Star Sport

Stanković: Posle uspeha je ispravno ubaciti svež vazduh u svlačionicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 10:33

"Ne kažem da gubite glad, ali podsvesno možete da osetite malo mentalnog umora, posebno nakon intenzivne sezone kao prošle godine", rekao je Stanković za Gazetu

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković analizirao je za Gazetu delo sport trenutnu situaciju u svom bivšem klubu Interu i silno ishvalio aktuelnog trenera i bivšeg saigrača iz Lacija Simonea Inzagija.

Strateg srpskog šampiona smatra da je Inzagi već ostavio jasan pečat na ekipu, iako to nije bilo lako uraditi posle odlaska Antonija Kontea.

Izabrane vesti

"Ovo je već Simoneov Inter. Zar ne vidite karakter tima? Da li vidite kako su postavljene utakmice?", poručio je Stanković.

Inzagi je još u igračkim danima nagovestio trenerski potencijal.

"Sada, sa analizom utakmica, svi znaju sve o svima. Ali on je bio takav još pre 20 godina. Proučavao je svaku utakmicu, znao je svaku manu defanzivaca. Nije bio brz, nije imao ni sjajnu telesnu građu, ali znao je gde treba uloviti grešku i napasti protivnika. Protiv nekih igrača biste možda mogli da igrate i bez proučavanja, ali on je bio tamo i brinuo se o detaljima".

(3,35) LACIO (3,50) INTER (2,25)

Ovaj Inter je drugačiji od šampionskog, ali to ne znači da nema šampionske ambicije.

"Oni su strpljiv, konkretan tim. U porođenju sa Konteom, ovde ima malo više prostora za improvizaciju, za individualnu igru. Automatizmi i taktička organizacija moraju biti osnova, ali tada je ispravno poboljšati i individualne kvalitete".

Otišao je Konte, ali i verovatno najbolji igrači iz prošle sezone Ašraf Hakimi i Lukaku.

"Već znam šta želite da me pitate: da li je Inter jači ili slabiji? Ali reći ću vam ovo: Bio sam šampion kao igrač, sad takođe i kao trener sa Crvenom zvezdom. Posle svakog uspeha ispravno je ubaciti svežeg vazduha u svlačinicu, videti neka nova lica. Ne kažem da gubite glad, ali podsvesno možete da osetite malo mentalnog umora, posebno nakon intenzivne sezone kao prošle godine. Kada ste preopterećeni, u jednom trenutku više ne možete da izdržite. Ne čini mi se da Džeko pruža manje od Lukakua, naprotiv. Na jedan način Inter je izgubio, na drugi dobio: boriće se za "skudeto" do kraja sezone".

U Interu kao budućeg kapitena vide Nikola Barelu, koji je nedavno upravo Stankovića oslovio kao jednog od idola iz mlađih dana.

"Sada je traka na ruci velikana kao što je Samir Handanović. Ali kako da ne razmišljamo o Bareli? Podelio bih lidere u dve kategorije, one koji stalno pričaju i one koji to liderstvo demostriraju svaki dan. Nikolo je u drugoj kategoriji", zaključio je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

Inter
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara