(© Star sport)
(© Star sport)

Stanojević: Neću ići na derbi ako ne pobedimo Metalac

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 14:51

Strateg Partizana istakao važnost sutrašnjeg duela

Nakon dve nedelje pauze usled reprezentativnih obaveza, Partizan će sutra od 19.05 časova nastaviti prvenstvenu trku u želji da produži već impresivan niz pobeda. Gost izabranika Aleksandra Stanojevića u Humskoj biće Metalac, a pred susret sa klubom iz Gornjeg Milanovca strateg crno-belih nije skrivao zadovoljstvo zbog nastavka sezone.

Izabrane vesti

"Bili smo u dobroj formi do sada, ali to je varljiv parametar. Jedna utakmica je dovoljna da se sve promeni. Poštujemo rivala i trenera koji je izdanak Partizana. Pružaju maksimum i igraju za sebe što su pokazali u prethodnim kolima. O njihovom kvalitetu najbolje govori podatak da su među retkim klubovima koje nismo pobedili ove sezone", rekao je Stanojević.

Subotnji duel ujedno je i uvertira u večiti derbi zakazan za Sredu u Ljutice Bogdana, ali je Stanojević istakao da jedino o čemu razmišlja je kako pobediti Metalac.

"Imamo četiri dana do utakmice sa Zvezdom i nema potrebe da odmaramo igrače. Ipak dva fudbalera se još nisu vratila sa reprezentativnih obaveza, a pojedinci su umorni te ćemo sutra izaći na teren sa najsvežijom postavom. Zanima me samo subotnji duel jer šta ću na derbiju ako ne pobedim Metalac? Rekao sam članovima stručnog štaba da neću ići na derbi ako sutra ne pobedimo".

Tokom prethodne dve nedelje stručni štab kluba iz Humske na raspolaganju je imao ograničen broj igrača s obzirom na to da se dvocifren broj igrača odazvao na reprezentativne pozive, ali Stanojević i u takvim okolnostima vidi pozitivne segmente.

"Prijala nam je pauza, ali ćemo videti kako će uticati na formu. Imali smo 11 igrača koji su imali obaveze u nacionalnim dresovima i koji nisu imali ni dana pauze. Šansu će zato dobiti neki igrači koji su imali manju minutažu u prethodnom periodu, bavili smo se njima tokom pauze. Svi, na čelu sa mnom se dokazujemo svakodnevno. Igrači koji su mi bili na raspolaganju odlično su radili, ali jedna utakmica ili jedan trening mogu da promene moj stav. U Partizanu je svaki detalj važan".

Posebnu pažnju strateg Partizana pred duel 29. kola posvetio je kolegi sa klupe gostiju Žarku Lazetiću.

"I ranije sam pričao o Lazetićevim kvalitetima. Pokazao je u Metalcu da je spreman već sad da preuzme Partizan. Demonstrirao je sa aktuelnim klubom da je sposoban da napravi rezultat kroz igru i zaista bi u slučaju da to bude potrebno mogao da sedne na klupu crno-belih".

Tema konferencije crno-belih uoči nastavka superligaške trke bila je i forma Žan Kristofa Bajbeka koji, uprkos visokim očekivanjima, još nije uspeo da se pokaže u pravom svetlu.

"Bajbek je u specifičnoj situaciji. Često su ga povrede odvajale od terena u prethodnom periodu. Pričamo sa njim, ali nažalost na neke stvari ne možete da utičete kao što su povrede", kazao je Stanojević.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara