Švajcarska rapsodija za plej-of Lige nacija: Belgija primila pet komada u Lucernu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 22:39

Het-trik Seferovića za jednu od najvećih pobeda u istoriji švajcarskog fudbala - 5:2

Od 0:2 do 5:2! Za potpunu ludnicu u Lucernu, za prvo mesto u grupi A i plasman Švajcarske u plej-of Lige nacija. Ekipa Vladimira Petkovića je na neverovatan način preokenula današnji meč sa favorizovanom Belgijom i na krilima fantastičnog Harisa Seferovića stigla do jedne od najvećih pobeda u istoriji - 5:2 (2:2).

Napadač Benfike postigao je het-trik na ovoj utakmici, bio je direktan tvorac preokreta goloima u 31. i 44. minutu, a onda i strelac petog pogotka svog nacionalnog tima u 84. minutu.

Izabrane vesti

Belgijanci su fantastično otvorili meč, već u 17. minutu su imali dva gola prednosti zahvaljujući golovima Torgana Azara, ali se sve ubrzo promenilo. Golovi Rodrigeza i Seferovića u potpunosti su promenili stanje na terenu, posle čega je domaćin na sjajan način stigao do ubedljivog slavlja.

Belgijanci su odigrali verovatno najlošiji meč u ovoj godini. Delovalo je kao da su preterano opušteno dočekali ovaj meč. Previše su lako poveli, a onda se potpuno opustili, verovatno misleći da će lagano stići do slavlja, što im se ozbiljno obilo o glavu.

Velike kritike tamošnje javnosti pretrpeće i Roberto Martinez, koji definitivno nije na pravi način pripremio ekipu za ovaj meč, a u drugom poluvremenu nije uspeo da prepozna momenat u kojem bi napravio neku adekvatnu izmenu i promenio situaciju na terenu. Odlučio se samo za jednu i to u 65. minutu, kada je Nasera Šadlija zamenio Miši Batšuaji.

DIVIZIJA A:

Grupa B:

Švajcarska - Belgija 5:2 (2:2)
/Rodrigez 26pen, Seferović 31, 44, 84, Elvedi 62 - T. Azar 2, 17/


tagovi

Haris Seferović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara