Svet se obrušio na Mesija: Ima dugačak jezik i priča šta hoće, gde su mu dokazi o korupciji?

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.07.19. | 08:39

Kazemiro, Tite, Dani Alves, pa čak i Mesijev sunarodnik Rikardo Gareka pričali protiv fudbalera Barselone! CONMEBOL razmišlja o drakonskoj kazni

Svestan je bio Lionel Mesi da će pričama o korupciji i nameštanju završnog turnira Kopa Amerika podići ogromnu prašinu, a u satima posle završenog finala i trijumfa Brazila to se upravo i dogodilo.

Mesijeve reči da "niko iz Argentine ne sme da bude deo korupcije" zapalila je atmosferu u Brazilu, gde su protiv njega pričali selektor novog kontinentalnog šampiona Tite, te fudbaleri Kazemiro i Dani Alves, ali i Leov sunarodnik Rikardo Gareka!
“Mesi mora da ima više poštovanja i prihvati da je pobeđen. Nas su sudije oštetile u nekoliko utakmica, a on stavlja ogroman pritisak na njih zbog njegove reputacije. Protiv Argentine smo igrali fer celu utakmicu“, izjavio je Tite.

Izabrane vesti

Mesi odbio da primi medalju: Niko nas ne poštuje, ne smemo da budemo deo korupcije

Znatno oštriju reakciju imao je temperamentni Kazemiro, inače Mesijev veliki protiv iz madridskog Reala.
“Ima dugačak jezik i priča šta hoće. Nije na meni da govorim o tim stvarima, radi se o delikatnom pitanju. Ne mogu ja da govorim o tome da li su sudije uradile dobro svoj posao ili ne, mi (igrači) se na terenu trudimo da budemo najbolji što možemo. Zato ću samo još čestitati Peruu na odličnom turniru“, poručio je Kazemiro.

Mesijev bivši, a možda i budući saigrač u Barseloni Dani Alves pokušao je da posle fantastičnog turnira u rodnoj zemlji ostane pribran i ne kaže nešto što bi ugrozilo inače njegov dobar odnos s Argentincem.
“Ne mogu da budem saglasan s Mesijevim pričama da smo kupili titulu. Ovo je poseban dan za nas i pokušaću da uživan u njemu. Zaista nisam saglasan s njim. Verujem da je uznemiren, ali ne može tako da priča. Znoj koji smo prolili da bismo se popeli na tron je ogroman“, smatra brazilski desni bek. 

Rikardo Gareka

Tokom konferencije za novinare posle utakmice govorio je i selektor Perua Rikardo Gareka. On nije dobro prihvatio Mesijeve reči, pa je sunarodniku poručio da sledeći put bude pripremljen kada iznosi tako velike stvari.
“Mora da ima snažne dokaze o korupciji, da bi govorio o njoj. Gde su mu dokazi? Mesi je veliki autoritet, ali to ne znači da sam saglasan s njim oko svega što govori. Poštujem ga kao igrača i čoveka. Ako korupcije zaista ima, onda svi kao društvo moramo da radimo na tome da ga iskorenimo. Te informacije dolaze iz Evrope i uvek je tako. Prikazuju stvari kao da želimo u svemu da ih imitiramo. Ali treba da shvate da postoje i dobre stvari u južnoameričkom fudbalu“, priznaje Gareka i kaže da ne želi da ulazi u raspravu s Mesijem:
“Moramo da sagledamo činjenice, pre nego što govorimo o korupciji“.

Što se Mesija tiče, posledice zbog svega izgovorenog mogle bi da budu ogromne. Federacija (CONMEBOL) razmišlja o tome da drakonski kazni Mesija po više osnova – isključenje s utakmice zbog fizičkog obračuna s Garijem Medelom, ali i zbog vređanja sudija i govora o korupciji. Pošto se Mesi tretira kao “ponovni prestupnik“ zbog toga što je 2017. godine vređao sudiju Emersona Augusta do Karvalja u pobedi nad Čileom (1:0), CONMEBOL će se tokom određivanja kazne nositi i tom činjenicom. U javnosti je već počelo da se spekuliše da će Mesi dobiti dvogodišnju suspenziju iz reprezentacije, mada još nema potvrda iz relevantnih izvora.

Iz Južne Amerike čak su počele da kruže priče da će Argentina istupiti iz tamošnje Federacije i pridružiti se Uefi, jer navodno Gaučosi imaju „višemesečni poziv na čekanju“ od Evropske kuće fudbala. Ali to u ovom trenutku zaista deluje kao malo verovatna opcija.

Mesija izvesno čeka duža pauza od reprezentacije...

Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara