Saša Ilić i Svetozar Marković
Saša Ilić i Svetozar Marković

Svetozar Marković ne igra do plej-ofa, Dača Pantić na granici za derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 20:07

Musa Ndžai neće skorije na teren

Crne slutnje u Partizanu su se obistinile. Definitivno mora Svetozar Marković na operaciju kolena. Ispitivanja tokom srede potvrdila su da je talentovanom štoperu crno-belih na gostovanju u Bačkoj Palanci stradao meniskus i da je jedini način da se problem reši hirurški zahvat.

Marković će na operacioni sto već naredne sedmice. Mada se govorio da bi mogao da ostane u Beogradu, sva je prilika da će putovati u Rim, kod čuvenog lekara Pjera Paola Marijanija, koji je u bliskoj prošlosti operisao nekolikio fudbalera crno-belih, a očekuje se da bez problema „zakrpi“ i mladog reprezentativca. Posle operacije popularnog Svetu čeka pauza između šest i osam sedmica što znači da će propustiti sve utakmice Parnog valjka do kraja osnovnog dela prvenstva (7. april), a zavisno od oporavka ostaje da se vidi da li će biti spreman za mečeve u plej-ofu.

Izabrane vesti

U svakom slučaju neće ga biti u subotnjem odmeravanju snaga sa novosadskim Proleterom, sigurno propušta 159. večiti derbi, prvenstvene duele sa Radničkim, Voždovcem, Spartakom, Napretkom, Čukaričkim i Vojvodinom, kao i gostovanje u Kruševcu u četvrtfinalu Kupa Srbije. Već za polufinalne dvoboje (17. aprila i 15. maja), pod uslovom da crno-beli preskoče narednu prepreku u takmičenju čiji trofej brane, trebalo bi Marković da bude spreman.

Istovremeno, vode u Partizanu trku sa vremenom kako bi Danila Pantića što pre osposobili i vratili na teren. Još jedan mladi reprezentativac naše zemlje četiri sedmice ne trenira sa ekipom zbog jake upale Ahilove tetive, međutim, poslednje vesti su ohrabrujue i očekuje se da se do kraja ove sedmice priključi grupi i počne da radi s loptom. Ostaje jedino pitanje hoće li pet ili šest dana koliko će imati do gostovanja na Marakani biti dovoljno da uhvati ritam neophodan za tako važnu utakmicu, pogotovo ako se zna da je propustio kompletan pripremni period. Možda baš na svežinu tu jednu utakmicu odigra, pa za dalje da se vidi šta i kako...

Izvesno je samo da Musa Ndžai neće skorije na teren. Novajlija iz norveškog Stabeka je posle propuštene polovine pripremnog perioda u Turskoj „zakačio“ virus po povratku u Beograd i kako sad stvari stoje ni on neće biti u konkurenciji za 159. večiti derbi, 2. marta.

Inače, posle tri dana boravka u Nemačkoj – usled porodične tragedije, odnosno pogibije tasta Šabana Šaulića – trenizima Partizana vratio se šef stručnog štaba Zoran Mirković. To znači da će Bata voditi ekipu protiv Proletera u subotu od 19 časova.

FOTO: Star sport

 


tagovi

Svetozar MarkovićDanilo PantićMusa NdžaiFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara