Peta Dušana Tadića
Peta Dušana Tadića

Tadić: Na ovakvom terenu nije moglo bolje; Sergej: Lakše no što smo očekivali

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 09:35

Srpski reprezentativci zadovoljni posle pobede u Podgorici

Ne baš impresivna partija, ali i tri boda u džepu pred verovatno odlučujući meč u Grupi C, koji bi u slučaju pobede u Bukureštu Srbiju skoro pa sigurno odveo u Ligu 2. Svesni su toga i srpski reprezentativci, pa objektivno sagledavaju stvari sa gostovanja kod Crne Gore. Dušan Tadić, premijerno sa kapitenskom trakom oko ruke, ipak traži i alibi za ne baš lepršavu igru u Podgorici.
Nismo imali uslova za igru, jer je teren bio baš lošt. Morali smo da se prilagodimo okolnostima. Igrali smo čvrsto, bili smo jaki u svim duelima, borili se od samog početka. To je mnogo bitno na ovakvom terenu. Moramo uvek da ginemo jedni za druge i to smo sada i radili“, prve su Tadićeve impresije.

Uveren je da bi u normalnim uslovima razlika u kvalitetu bila još očiglednija.
Još bismo više kontrolisali igru da je teren bio bolji. Ovako smo bili prinuđeni da dugim loptama gađamo Mitrovića, kasnije i Sergeja“.

Izabrane vesti

Nisu baš tako pali golovi, ali Mitrović je bio dvostruki strelac, a Milinković Savić je u saradnji sa Andrijom Živkovićem bio zaslužan za drugi gol. Ovog puta bio je Krstajićev džoker.
Nije bilo kao što smo očeklivali. Čak i lakše smo došli do pobede. Sad imamo dva dana da se odmorimo i spremimo se za Rumuniju, pošto bi nas pobeda verovatno odvela dalje. Nema kalkulacija“, kaže Milinković Savić, inače saigrač crnogorskog reprezentativca Adama Marušića, inače rođenog Beograđanina.

Otud i razumljivo pitanje kako su kolege iz Lacija čuvale taktičke tajne od saigrača i pre svega prijatelja?
Jedva“, smeje se Milinković Savić.
Svi se družimo. Čuo sam se sa Marušićem pre utakmice, ali nismo mnogo pričali o njoj“, završava.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dušan TadićSergej Milinković Savićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara