Tenisom protiv krize!

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.03.18. | 09:00

"Zašto da ne? Momcima je to palo na pamet i podržao sam ideju. Ako dobijemo Den Hag, sigurno ćemo to ponoviti i sledeće nedelje", poručio je Dik Advokat

Ako je iko sumnjao, PSV je trijumfom nad Fajenordom bez najboljih igrača u prošlom kolu pokazao da će titula veoma verovatno završiti u Ajndhovenu, a potvrda je stigla sinoć kada su Filipsovci počistili Utreht (3:0).

Nedeljni program u Erediviziji počinje okršajem Cvolea i VVV Venla (12.30). Domaćin je u dobroj poziciji za ulazak u Ligu Evrope, ali nisu ni gosti bez šanse, s obzirom da su na minus sedam u odnosu na Cvole. Venlo bi mogao da nastavi sa dobrim rezultatima (neporažen na osam od devet poslednjih mečeva, kao i na šest od prethodnih sedam gostovanja), ali i lošu formu domaćih (tri uzastopna poraza, izgubili na pet od šest poslednjih mečeva). Venlo je umeo da zaprži čorbu Cvoleu u gostima, a tip 2-3 prolazio je na pet od šest prethodnih susreta ovih timova, računajući i prijateljske.

Izabrane vesti

Dva sata kasnije na programu je okršaj Sparta - Den Hag. Sparta se raspada i smeši joj se ispadanje, pošto ni Dik Advokat nije uspeo ništa da promeni, dok Den Hag mora da dobije, ako želi da ostane u trci za Ligu Evrope. Zanimljivo, fudbaleri Sparte su u toku nedelje jedan od treninga zamenili tenisom, a Advokat nije imao ništa protiv.
"Zašto da ne? Momcima je to palo na pamet i podržao sam ideju. Ako dobijemo Den Hag, sigurno ćemo to ponoviti i sledeće nedelje", rekao je nekadašnji selektor Srbije.  

Advokat planira da opet nastupi sa četvoricom pozadi, za razliku od nekih prethodnih mečeva kada su u poslednjoj liniji delovala petorica fudbalera.
"Nema veze da li igramo kod kuće ili u gostima,  sve to zavisi od protivnika. Nije da obožavam sistem sa petoricom u odbrani, ali morate se prilagođavate okolnostima. Ako imate slabiji tim od protivnika, nema nikakvog smisla igrati sa četvoricom u odbrani jer ćemo u tom slučaju lako primati golove. Sa druge strane, igranje sa petoricom pozadi nije lako i zahteva mnogo vremena da se uvežba, a mi nemamo dovoljno vremena", zaključio je Advokat

A ako PSV ovako nastavi, teško da će se Ajaks umešati u borbu za titulu. Vitese visi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope i mora da osvaja bodove, ali činjenica je da tim iz Arnema igra promenljivo, što bi Kopljanici mogli da iskoriste. Ipak, Viteseu motivacija protiv Ajaksa nikada nije nedostajala, tako da je tip 3+ možda idealno rešenje.

Tvente je slavio na devet od poslednjih 11 susreta s Groningenom na svom stadionu, ali s obzirom na to da se domaćin bori za opstanak, te da gosti bolje stoje, možda je GG najrealnije rešenje. Ovaj tip je zaokružen na 12 od poslednjih 16 Groningenovih gostovanja.

HOLANDIJA 1 - 26. KOLO:

Petak

Roda - Herakles 0:3 (0:2)
/Huvas 13, Peterson 39, Fan Ojen 90/

Subota

Ekscelzior  -  AZ Alkmar 1:2 (0:2)
/Mesod 64 - Jahanbahš 44/

PSV  - Utreht 3:0 (2:0)
/Levin 16ag, De Jong 22, Bergvajn 51/

Herenven - Viljem II 2:0 (1:0)
/Vudenberg 13, Gohanedžad 47/

NAC Breda - Fajenord 2:1 (1:1)
/Ambrouz 23, Sadiku 49 - Tornstra 17/ 

Nedelja
12.30:  (2,25) Cvole  (3,30)  VVV Venlo (3,25) 
14.30:  (2,45) Sparta  (3,30)  Den Hag (2,95) 
14.30:  (5,70) Vitese  (4,00)  Ajaks (1,60) 
16.45:  (2,15) Tvente  (3,45)  Groningen  (3,35) 

Foto: Action Images


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara