Težina Realovog dresa: Jović zamenjen u 15. minutu, Arsenal pao na penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 08:36

Slavlje Madriđana u Landoveru

Prvi meč bez konkretnog učinka, drugi na terenu samo do 15. minuta. Luka Jović je osetio težinu igranja u dresu Kraljevskog kluba, mada ovoga puta nije bilo do njega, niti njegove igre. Zbog crvenog kartona Naća u devetom minutu, Jović je ubrzo morao van terena, ali je Real Madrid na kraju savladao Arsenal posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 2:2 (0:2), penalima 3:2.

Tobdžije su uskoristile brojčanu nadmoć i brzo stigle do dva gola prednosti golovima Lakazeta i Obamejana, ali su u 40. minutu ostale bez Papastatopulosa, što je protivniku omogućilo povratak u drugom poluvremenu. Madriđani su golovima Bejla i Asensija izborili jedanaesterce, u kojima su bili znatno koncentrisaniji od ekipe Unaja Emerija.

Izabrane vesti

Isključenje Naća upropastilo je Zidanov pokušaj da isproba formaciju sa dva špica. U navali Madriđana od starta meča zaigrali su Jović i Benzema, koji praktično nisu ni stigli da se zagreju kada je defanzivac Reala isključen zbog igranja rukom na ivici peterca. To je Lakazet kaznio sa bele tačke.

Sve do Sokratisovog isključenja Madriđani nisu uspeli da povežu svoje redove. Već u 24. minutu odbrani Zidanovog tima je lako pobegao Obamejan, nakon lucidnog pasa petom Aleksandra Lakazeta.

Papastatopulos je dve javne opomene i kaznu za neopreznost zaradio u svega dva minuta. Zidan je na poluvremenu reagovao sa velikim brojem izmena i sveža krv je donela željeni rezultat. Bejl se u 56. minutu odlično snašao nakon karambola u šesnaestercu, dok je samo tri minuta kasnije pogodio i Asensio nakon odličnog dodavanja Marsela. Ipak, nesrećni vezista je potom doživeo povredu kolena, pa u Madridu s nevericom čekaju rezultate svih neophodnih testova.

Bejl je bio taj koji je u potpunosti preporodio Madriđane u drugom poluvremenu. U meč je ušao silovito, odmah zapretio, a onda je veliko nadahnuće krunisao pogotkom. Ipak, Real je bio značajno demoralisan Asensijevom povredom, iako je na teren uštao Vinisijus, međutim, više nije bilo prostora za promenu.

Penal serija nije najbolje počela za Real Madrid, s obzirom da je na startu bio neprecizan Bejl, ali su posle pogađali Isko, Varan i Vinisijus. Sa druge strane neprecizni su bili Džaka, Monreal i Barton. Pogađali su Nelson i Saka.

REAL MADRID - ARSENAL 2:2 (0:2), penalima 3:2
/Bejl 56, Asensio 59 - Lakazet 10, Obamejan 24/

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Naćo, Ramos, Mendi - Vaskez, Modrić, Kros, Azar - Jović, Benzema.
Igrali su još: Isko, Asensio, Bejl, Kurtoa, De la Fuente, Fidalgo, Marselo, Odriozola, Vinisijus, Seoane, Varan.

ARSENAL: Martinez - Čejmbers, Sokratis, Kolašinac - Dženkinson, Vilok, Džaka, Ozil, Mhitarijan - Obamejan, Lakazet.
Igrali su još: Barton, Montreal, Nelson, Nketija, Saka.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara