Tite otpisuje Vinisijusa iz sastava Brazila: Propustio je šansu, moraće bolje...

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 15:46

Mladi ofanzivac Reala imaće problem da se dokopa pozicije u nacionalnom timu za novo izdanje Kopa Amerike

Posle nimalo ubedljivog izdanja protiv Paname, fudbaleri Brazila uspeli su da poprave utisak u pobedi nad Češkom, čime je selektor Tite završio ovu rundu audicije za tim koji će se od 14. juna do 7. jula boriti za titulu na Kopa Amerika.

Kako se završni turnir organizuje u Brazilu, tako su i očekivanja nacije porasla, a Tite je u obavezi da Selesau posle deceniju i kusur vrati epitet kontinentalnog šampiona.

Izabrane vesti

Zbog svega toga čini se da je supertalentovani Realov biser Vinisijus Žunior pretrpeo tešku povredu u zao čas. Levokrilni ofanzivac Reala doživeo je pucanje ligamenata skočnog zgloba tokom revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Ajaksa u Madridu, kada je igru morao da napusti već u prvom delu utakmice. Prema određenim procenama, Vinisijus bi na teren mogao da se vrati tek početkom maja, ili u najboljem slučaju sredinom aprila. Tite veruje da posle toga za mladog Brazilca neće ostati dovoljno vremena da uđe u takmičarsku formu, što bi dalje moglo da znači da se on verovatno neće naći na konačnom spisku Brazila.
”Vinisijus je propustio svoju šansu”, poručio je Tite posle utakmice s Češkom i dodao:
”Moraće mnogo da se potrudi ako uopšte želi da se nađe u timu za Kopa Amerika”.

Vinisijus je prvobitno bio u Titeovim planovima za poslednje okupljanje reprezentacije, ali je zbog povrede svoje mesto ustupio Davidu Neresu. Ajaksovo krilo ostavilo je odličan utisak u svojim prvim minutima u dresu Brazila, zbog čega je Tite sve više počeo da sumnja u to da će zvati Vinisijusa na leto.

Dakle, Vinisijus sada treba da se nada čudu ako uopšte želi da bude na spisku... Pomalo surovo, pošto je Vinisijus do povrede blistao pod komandom Santijaga Solarija u Realu i bio prva opcija na levom krilu. 

Foto: Reuters


tagovi

TiteVinisijus Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara