TRANSFERI - subota, 24. avgust

Vreme čitanja: 8min | sub. 24.08.19. | 22:00

Ispratite dešavanja sa letnje pijace uživo na portalu MOZZART Sport

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Mančester Junajted dovodi golmana iz zagrebačkog Dinama? Opširnije OVDE.
- Džerom Boateng i Fenerbahče. Opširnije OVDE
- Fjorentina posle levog, napada desno krilo - Rafinju iz Sportinga. Opširnije OVDE.
- Strahinja Pavlović čeka ponedeljak da prođe lekarske preglede. Opširnije OVDE.
- Aleksis i Inter: Čeka se dogovor za platu. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


Toliko za danas sa transfer pijace, sa novim vestima javićemo se sutra ujutru. Laku noć.

22.25 - ZVANIČNO: Čileanski defanzivac Dijego Maripan prešao je iz Alavesa u Monako za 15.000.000 evra.

21.30 - Iako iz Nemačke stižu informacije da Bajern želi vezistu Marka Roku, u Espanjolu kažu da nikakva ponuda još nije stigla i da na fudbalera sredine terena ozbiljno računaju.

21.20ZVANIČNO: Defanzivac iz Malija Usman Kulibali prešao je u katarsku Al Vakru kao slobodan igrač.

20.50 - Trener Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer ne odbacuje mogućnost da Aleksis Sančez ode sa Old Traforda do kraja prelaznog roka. Inter se interesuje za Čileanca.
"On je kvalitetan fudbaler, takvi su nam potrebni, ali ako dođe prava ponuda spremni smo da ga pustimo", rekao je Norvežanin. 

20.16 - Katalonski Sport javlja da bi mladi napadač Reala Rodrigo mogao na pozajmicu u Espanjol kao zamena za Borhu Iglesijasa koji je tokom leta prešao u Betis.   

19.55 - Stigli su i detalji sa propalih lekarskih pregleda Strahinje Pavlovića. Opširnije OVDE

19.35 - PARTIZAN: Maki Banjak nije više aktuelna opcija u Humskoj. Opširnije OVDE

19.18ZVANIČNO: Sećate se Rojstona Drentea? Nekadašnji fudbaler Reala je danas poptisao ugovor sa holandskim trećeligašem Kozaken Bojs. Realno, odličan marketinški potez kluba sa juga zemlje.

19.00 - Mančester Junajted dovodi golmana iz zagrebačkog Dinama? Opširnije OVDE

18.53 - Zvezdin rival Jang Bojs nastavlja da se pojačava, a šampionu Švajcarske stiže pojačanje iz treće lige Brazila. Radi se o izvesnom čuvaru mreže pod imenom Andreu koji brani za klub Sampajo Koreja.

18.35ZVANIČNO: Finski defanzivac Sauli Vaisanen prešao je iz SPAL-a u Kjevo na jednogodišnju pozajmicu.

18.26 - Zanimljiva vest stiže nam iz Hrvatske. Naime, Sportske novosti pišu da, ukoliko David De Hea ne poptiše novi ugovor, Mančester Junajted namerava da kupi golmana Dinama iz Zagreba Dominika Livakovića (24) za kojeg je spreman da izdvoji između 15 i 20.000.000 funti. 

18.15ZVANIČNO: Turski napadač Serhat Kot raskinuo je ugovor sa Fenerbahčeom i preselio se u holandsku drugu ligu u redove Mastrihta.

18.00 - Vezista Selte Hozabed Sančez koji prošle sezone jedva da je igrao pronašao je izlaz iz Viga. Bivši vezista Fulama će preći u Đironu na pozajmicu uz pravo otkupa ukoliko se Katalonci ekspresno vrate u Primeru.

17.44 - Zanimljiv detalj iz Nemačke. Rafael Gerero je na Tviteru odgovorio portalu Pariz Junajted (koji pomno prati Svece), a koji je objavio da levi bek uveliko pregovara sa Parižanima oko povratka u Francusku.
"Greška. Retko radim ove stvari, ali prestanite da plasirate lažne vesti", napisao im je Portugalac koji pregovara sa Milionerima oko novog ugovora. 

17.30ZVANIČNO: Nekadašnja velika želja Crvene zvezde Gustavo Blanko Leščuk prešao je iz Šahtjora u tursku Antaliju i potpisao ugovor na četiri sezone.

17.15ZVANIČNO: Krilni napadač Žorž Kevin Ntep prešao je iz Volfzburga na pozajmicu u turski Trabzon. 

16.53 - Prema informacijama iz Italije Napoli planira još jedan ozbiljan atak na Hamesa Rodrigeza u finišu prelaznog roka. Karlo Anćeloti očajnički želi ljubimca iz Bajerna i pokušaće da nagovori predsednika De Laurentisa da plati koliko je potrebno.

16.25 - DOGOVORENO: Ukrajinski levi bek Vasil Kravets prelazi u Barsleonu B. Leganes je dao dozvolu da se preseli na pozajmicu sa pravom otkupa za 4.000.000 evra sledećeg leta jer trener Pelegrino ne računa na njega.

Toliko za danas od Stojkovića i Dučića, sa vama do kraja dana Milan Zdravković.

15.44 - GOTOVO: Posle dosta peripetija konačno je pao dogovor Sportinga i Ajntrahta za Basa Dosta. Snažni napadač biće plaćen fiksno 6.000.000 evra, plus 2.000.000 kroz lako ostvarive bonuse...

15.40 - ZVANIČNO: Mladi vezista PSV Ajndhovena Bart Ramselar (23) prešao je u Utreht. Visina obeštećenja nije objavljena.

15.21 - Za večeras je zakazan sastanak čelnika Napolija sa predstavnicima Fernanda Ljorentea. Korijere delo Sport tvrdi da bi dve strane trebalo da finiširaju detalje dogovorenog posla - 2.500.000 evra i ugovor na dve godine. Podsetimo, s kim god da je pregovarao do sada Ljorente je tražio 4.000.000 i ugovor na tri godine. Ali izgleda da je smanjio zahteve...

14.44 - Potpuno neočekivane vesti stižu iz Istanbula: Rikardo Kvarežma (35) napušta Bešiktaš posle pune četiri godine provedene u klubu u drugom mandatu! Njemu je preostala još godina ugovora, ali kako je Portugalac napisao na Instagramu, iz kluba su mu poručili da može da ide:
"Upravo sam obavešten od strane predsednika kluba da me više ne žele u timu. Trenutno radim na rešavanju problema. Za naredne dane mogu da najavim konferenciju za novinare na kojoj ću izneti detalje vezane za moju budućnost. Hvala svima na razumevanju", napisao je Kvarežma

14.08 - Trener Milana Marko Đampaolo na pitanje o Anhelu Korei, momku koji se već nedeljama povezuje sa Rosonerima: "Korea? Ko je to, ne poznajme ga". 

14.01 - Zanimljiva izjava Tomasa Tuhela uoči sutrašnje utakmice sa Tuluzom: "Ukoliko Nejmarova situacijha bude razrešena do sutra, mogao bi da se nađe u timu. Danas nemamo čistu situaciju, možda ćemo sutra imati", kazao je nemački stručnjak.  

13.55 - Boateng i Fenerbahče. Opširnije OVDE

13.47 - Juče smo pisali o dogovoru Maurisija Poketina i Danijela Levija po kome Kristijan Eriksen može da napusti klub ukoliko stigne ponuda od 60.000.000 evra. Dejli mejl je danas tu cifru "spustio" za 5.000.000. Totenhem, podsetimo, ima problem jer Dancu ističe ugovor naredne godine, a novi ne želi da potpiše. Otuda tako niska cena. Priznaćete, za takvog igrača 55.000.000 evra i nije mnogo. Interesenti su Real, Atletiko i Juventus, s tim što bi Stara dama radije da sačeka godinu dana, pa da Eriksena dovede bez obeštećenja u junu 2020. 

13.31 - Zanimljiva vest stiže iz Argentine: Barselona navodno sprema ponudu za Rodriga Bentankura tešku 60.000.000 evra. Urugvajac je pre nepuna dva meseca potipsao novi ugovor sa Juventusom. U vezi njega je zanimljivo i to što Boka juniors polaže prava na 50 odsto od njegove prodaje... 

13.27 - Evo detalja za Antu Ćorića... Almerija će moći da ga otkupi od Rome idućeg leta za 7.000.000 evra. 

13.01 - Fenerbahče je zagrizao za Džeroma Boatenga. Uskoro opširnije... 

12.56 - ZVANIČNO: Met Mijazga iz Čelsija ponovo je prosleđen na pozajmicu u Reding. 

12.50 - Fjorentina bi za ovu sezonu mogla da spremi dva potpuno nova krila i centarfora. Levo krilo je već popunjeno dovođenjem Franka Riberija, a čekaju se Domeniko Berardi iz Sasuola i Rafinja iz lisabonskog Sportinga. Opširnije OVDE

12.39 - Bajern je doneo odluku da ne ide u dalje pregovore s Espanjolom za Marka Roku! Ovu vest donosi novinar Bilda Kristijan Falk, inače jedan od najsigurnijih izvora u Nemačkoj kada je u pitanju Bajern.

12.22 - Katalonski Mundo Deportivo tvrdi da će Real Sosijedad pokušati da angažuje Arsenalovog veterana Nača Monreala. Špancu ugovor sa Tobdžijama ističe narednog leta, pa ne bi trebalo da bude problema oko njegovog odlaska...

12.11 - Najavljivao se utorak za nama kao dan kada bi Aleksis Sančez mogao da obavi lekarske preglede i završi transfer u Inter. Taj dan je prošao, ništa se nije dogodilo. A, nije ni bilo realno. Izglednije je da to bude sedmica u dolasku. Sa više adresa, pogotovo iz milanske štampe, ali i od pouzdanog transfer gurua Đanluke di Marcija, stižu informacije vezane za pregovore u trouglu Junajted – Sančez – Inter. Veliki napredak postignut je u pronalaženju zajedničkog rešenja, ali se i dalje traži sporazum oko gorućeg pitanja – plate. Opširnije OVDE

12.04 - BLIZU: Mladi Hrvat Ante Ćorić na pragu je prelaska u špansku Almeriju na pozajmicu. Italijani će pristati da u ugovor ubace otkupnu klauzulu (za sada se ne pominje visina), pa će Almerija moći da otkupi Ćorića na kraju ove sezone. Podsetimo, ovom španskom klubu igraju trojica Srba - Dragan Rosić, Radosav Petrović i Nikola Maraš.  

11.59 - CRVENA ZVEZDA: Ričmond Boaći bi mogao do kraja prelaznog roka da pojača Kopenhagen. Opširnije OVDE

11.45 - Fjorentina planira još nekoliko atraktivnih pojačanja za kraj prelaznog roka. Osim Domenika Berardija, u fokusu je i brzonogi Rafinja iz lisabonskog Sportinga. Razgovori idu, a Viola je podigla visinu obeštećenja u nameri da završi posao što pre. Opširnije OVDE.

11.30 - SERIJA AAko još niste pročitali, mi vam preporučujemo da pregledate veliku najavu autora Željka Pantelića, našeg dopisnika iz Rima. Opširnije OVDE.

11.12 - Lajpcig je baš zapeo za Patrika Šika! Nemački bundesligaš se nada da će Šika dobiti na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju ili obavezu otkupa narednog leta. Ova se vest poklapa s najavama da Žan Kevin Ogastin želi da ode iz Lajpciga u Betis, ali i da Roma pregovara s Atletikom oko Nikole Kalinića kao zamene za Edina Džeka.

10.56 ZVANIČNO: Veliko pojačanje za drugoligaša Krotone – potpisao je Maksi Lopez! Nekada velika nada svetskog fudbala i rođeni Argentinac pokušaće da pomogne malom klubu iz Kalabrije da se domogne plasmana u Seriju A! Sjajno pojačanje, ali i lepo mesto za život.

10.53 - Ostajemo u Italiji. Ne vredi, na Čizmi je uvek aktivno i radno, dok ostali još spavaju očigledno. S više mesta stižu potvrde da će Milanovi emisari Paolo Maldini i Zvonimir Boban naredne nedelje doći u Madrid kako bi s Atletikovim ljudima pregovarali o Anhelu Korei. Marko Đampaolo insistira na otpisanom Argentincu, legende Milana će pokušati da urade sve što mogu...

10.47 - NAJNOVIJA VEST: Kako MOZZART Sport saznaje, Strahinja Pavlović u Rimu čeka dolazak glavnog doktora Lacija kako bi se kompletirali lekarski pregledi. Pročitajte nove informacije OVDE.

10.44 - Pisali smo juče o tome da otac, ujedno i agent Škodrana Mustafija želi da Arsenal pusti njegovog sina da ode s Emirejtsa. Tobdžije nemaju problem s tim posle dolaska Davida Luiza, ali traže 25.000.000 evra. Roma je zainteresovana pošto su zategnuti pregovori s Juventusom za Danijelea Ruganija.

10.38 - Jedna opd glavnih vesti ovog jutra u britanskoj štampi glasi – Totenhem će pristati da proda Kristijana Eriksena samo pod uslovom da stigne ponuda od 60.000.000 evra. Takav je dogovor Mauricija Poketina i Danijela Levija.

10.33 - Ostajemo na Čizmi. Sve je spremno za dolazak Aleksisa Sančeza u Inter. Transfer će, prema najavama sa više strana, ipak biti završen u ponedeljak! Čileanac će, navodno, biti prisutan u Interovom susretu protiv Lećea na startu Serije A, kada će odraditi i medicinske preglede. Opširnije OVDE.

10.30 - Rimski list Mesađero je u današnjem štampanom izdanju objavio vest da Strahinja Pavlović nije prošao lekarske preglede u Rimu i da će u ponedeljak imati novu kontrolu. Mi pokušavamo ovog jutra da dođemo do preciznih informacija o čemu je reč i uskoro očekujemo novosti sa Olimpika. 

10.25 - Današnji blog počinjemo vestima iz Bolonje. Siniša Mihajlović bi mogao uskoro da dobije veliko pojačanje za vezni red – Garija Medela. Italijanska štampa javlja da je ovo presudni dan u pregovorima s Bešiktašem i da će ugovor biti na dve godine. Finansijski detalji nisu poznati.


Dobro jutro poštovani čitaoci i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za deset dana. Sa vama je ovog jutra nakratko Nikola Stojković, ali će vam se uskoro pridružiti Predrag Dučić. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara