TREĆA SMENA: Vreme je za elitu, na terenu i Kruzeiro, Vasko da Gama, Eredijano...

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil – Mineiro)

Savršeno je Amerika otvorila državni šampionat Mineira. Iz prva tri kola ima isto toliko pobeda, uz gol-razliku 7:1. Dovoljno da praktično već sada može da se konstatuje da će da bude prva u B grupi, pošto Demokrata SL i Kaldense imaju po jedan bod, a Patrosinense ni toliko. Naredni rival Americi je drugoplasirani tim A grupe, Atletik Klub, kojem je zapalo da završi na istoj tabeli kao Atletiko Mineiro. Kako je mala šansa da bude prvi (Atletiko takođe ima sve tri pobede), Atletik Klub će se boriti za to da bude najbolja drugoplasirana ekipa. Za sada još nema nijedan poraz, savladao je Tombense (3:1), a potom remizirao sa Kruzeirom i Demokratom GV. Prošle godine, u ovom istom takmičenju, Amerika i Atletik Klub su odigrali 1:1.

SPORT UANKAJO – NASIONAL ASUNSION, 01.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Libertadores)

Duel peruanskog Sport Uankaja i paragvajskog Nasionala otvoriće elitno takmičenje u Južnoj Americi za ovu godinu. Ova dva tima će se sastati u prvom kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores, revanš je kroz nedelju dana u Asunsionu, a bolji iz dvomeča će u narednoj fazi da igra sa peruanskim Sporting Kristalom. Sport Uankajo je, usled nemira i masovnih protesta u Peruu, odigrao tehnički tek jednu od predviđene tri utakmice u domaćem prvenstvu. Za zelenim stolom mu je dodeljena pobeda nad Kuskom. S druge strane, Nasional je zaista odigrao jedan ligaški meč, savladao je Gvairenju sa 3:1.

NOVA IGUAKU – VASKO DA GAMA, 01.10

(Fudbal, Brazil – Karioka)

U okviru sedmog kola šampionata Karioka Vasko da Gama gostuje Nova Iguakuu. Domaćin je prvu pobedu ostvario tek u petom kolu, tako da je sada daleko od četvrte pozicije i plej-ofa. Tek je 10. na tabeli sa šest poena, dva manje od Vasko da Game. S tim što je slavni prvoligaš odigrao dve utakmice manje od konkurencije, zabeležio je po dve pobede i remija, uz poraz od Volte. Nova Iguaku je poslednji put savladao Vasko još 2013. godine, u državnom šampionatu. Od tada Vasko ima četiri pobede u međusobnim duelima, dok su dva puta odigrali nerešeno.

KRUZEIRO – POZU ALEGRE, 01.30

(Fudbal, Brazil – Mineiro)

Posle tri kola Kruzeiro i Pozu Alegre imaju isti broj bodova, po četiri. Dakle, ostvarili su po jedan od svakog mogućeg ishoda. Samo što je to Kruzeiru dovoljno za drugo mesto u C grupi, u kojoj su još Demokrata GV (5), Tombense (3) i Ipatinga (0), a Pozu Alegreu nije. Treći je, iza Atletiko Mineira (9) i Atletik Kluba (5), a ispred Vila Nove (3). Kruzeiro je prošle godine u martu savladao Pozu Alegre sa 5:1.

EREDIJANO – SANTOS, 03.30

(Fudbal, Kostarika 1)

Loše je Eredijano otvorio Klausuru. Trijumfovao je u prva dva kola, ali je potom iz naredna tri osvojio samo jedan poen. Odigrao je 1:1 sa Grasijom, a poražen je od Gvanakasteke (1:0) i Sporting San Hozea (1:0). Santos je prvu pobedu ostvario tek pre tri dana, u 5. kolu, nad Gresijom (2:1). Sada ima pet poena, pa je deveti na tabeli. Eredijano je šesti, što opet nije dovoljno za plej-of (prva četiri idu u doigravanje za titulu). U Aperturi, sredinom avgusta, Eredijano je kao gost savladao Santos sa 2:1, a pre toga su oni odigrali 1:1.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara