Trećeligaš od 3.400.000 evra uterao strah u kosti stotinu puta skupljem PSŽ! Tuhel pocrveneo, Vilfranš se lavovski borio i pao posle dva sata bitke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.19. | 21:10

Doduše, PSŽ je bio oštećen za čist penal pred sam kraj drugog poluvremena

Dom fudbalera Liona očigledno ne prija baš fudbalerima Pari Sen Žermena. Pre samo tri dana aktuelni šampion Lige 1doživeo je na tom mestu svoj prvi poraz u sezoni posle fascinantnog niza od dvadeset i jedne uzastopne utakmice, a večeras je proživeo pravi košmar protiv trećeligaša Vilfranša u osmini finala Kupa Francuske!

PSŽ je posle 120 minuta slavio rezultatom 3:0, ali sama činjenica da je tim sa sve Paredesom, Di Marijom, Drakslerom, Šupo Motingom, kasnije Mbapeom i Kavanijem morao da igra dva puna časa kako bi se plasirao u narednu fazu gotovo je sama po sebi senzacionalna. Vilfranš je pokazao nestvaran karakter, želju i volju, bez preteranog respekta za jedanaestorice koji su, ugrubo, stotitinu puta skuplji od celog sastava koji se u trećoj ligi Francuske bori za živu glavu. Vrednost malog kluba sa istoka Francuske je 3.400.000 evra, a vrednost samo startnih jedanaest, dakle bez Kavanija i Mbapea, je ravno 300.000.000 evropskih novčanica. Ali, Vilfranš je Pari Sen Žermenu i celom fudbalskom svetu pokazao da novac ne igra nikakvu ulogu kada se s pravim stavom uđe u utakmicu. 

Izabrane vesti

To je ono što igrači PSŽ nisu imali. Potcenjivački su ušli u meč koji su u svojim glavama unapred dobili i to im se umalo obilo o glavu! Tomas Tuhel je ludeo kraj aut linije, što zbog ponašanja svojih skupocenih legionara, što zbog nekih odluka sudija. Upravo zbog žustre rasprave sa arbitrima i dovođenja njihovih kvaliteta u pitanje Tuhel je morao da se preseli na tribine, što nije prihvatio dobro. Čak ni ovaj detalj nije previše promenio u majndsetu kojim su igrači Pari Sen Žermena odigrali ovu utakmicu. Bilo je prilika, što je i logično, mogao je PSŽ i ranije do pobede, ali ga je Vilfranš propisno izmaltretirao i uterao mu strah u kosti! Pogotovo kada se ušlo u produžetke, gde su Tuhelovi pomoćnici morali da krenu na sve ili ništa. Još su se mnogo ranije na terenu našli i Kavani i Mbape, iako je bilo planirano da obojica samo protokolarno budu uz tim i odmore za neke sledeće izazove. PSŽ je morao da se osloni na kvalitet dva trenutno najjača štiha u špilu - Nejmar povređen i neće ga biti do aprila ili maja - što je na kraju donelo pravi rezultat. 

Tačnije, tek u 102. minutu Julijan Draksler je na silu uterao loptu u gol i probio barijeru gola Vilfranša, a kada je brana pukla, trećeligaš je položio oružje, a mreža je napunjena do vrha. Ubrzo se u listu strelaca upisao i talentovani Musa Dijabi, onda u samom finišu i Kavani, a ono što posebno treba istaći da su asistenti kod sva tri gola bili upravo Kavani (kod prvog) i Mbape (kod drugog i trećeg). Dakle, bez njih dvojice i Drakslera da završi akciju kod prvog gola, PSŽ nije mogao da se osloni ni na jednog fudbalera u svom sastavu! A, bili su tu Šupo Moting, pa Di Marija na levom boku, pa Paredes, onda i mladi fudbaleri Nkunku i Dijabi, koji je pogodak dobio na tacni, dok su odbrambenu četvorku činili Menije, Markinjos, Kerer i Bernat, a iza njih Areola! Istina, u finišu drugog poluvremena sudija je propustio da dosudi čist penal za PSŽ pošto je Umar Gonzalez u poslednjim trenucima igrao rukom posle šuta Dijabija. Sudija Aleksis Gotije smatrao je da je ruka stajala u prirodnom položaju, iako se činilo na prvi pogled da nije...

Na kraju se, ipak, sve završilo bez senzacije. Ona je ostala rezervisana za četvrtoligaša Vitr koji je na svom terenu napravio pravo malo čudo i savladao Lion Dušer sa 3:2 i to pošto je već u 22. minutu imao dva gola zaostatka...

KUP FRANCUSKE – OSMINA FINALA

Vilfranš – PSŽ 0:3 (0:0), posle produžetaka
/Draksler 102, Dijabi 113, Kavani 119/

Vitr – Lion Dušer 3:2 (2:2)
/Gros 32, Le Bornj 41, Loran 90+4 penal – Rivas 8, 22/

Ren - Lil 2:1 (0:0)
/Sibešu 74, 90+1 - Pepe 65/

Foto: reuters


tagovi

Julijan DrakslerMusa DijabiEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara