{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Milorad Kosanović napušta Kruševac posle dve sezone
Tri kandidata za novog trenera Napretka

Posle krnje dve sezone došlo je vreme za zaokret u Kruševcu. U narednu će Napredak ući sa novim trenerom, jer se dosadašnji, Milorad Kosanović, povlači sa funkcije.

U kojoj formi iskusni stručnjak napušta Bagdalu još nije objavljeno, da li će dobiti otkaz ili će stisak ruke u znak prijateljskog rastanka bito dovoljan, možda se i sam povukao zbog pojava u srpskom fudbalu na koje je često skretao pažnju, tek ključni čovek u svim poslovima kluba sa stadiona „Mladost“, Marko Mišković nalazi se pred delikatnim zadatkom da izabere novog trenera u osvit priprema za narednu sezonu.

Prema saznanjima MOZZART Sport, trojica stručnjaka ušla su u najuži krug kandidata za šefovsko mesto. U pitanju su Milan Milanović, u prošloj sezoni trener Radnika, koji je pre Surdulice ostavio trag u Radu, Zemunu, OFK Beogradu, niškom Radničkom, a ima inostrano iskustvo, jer je vodio i molavski Šerif. Pominje se i Predrag Rogan, poznat javnosti kao strateg  Spartaka u tek okončanom prvenstvu, uz napomenu da je prethodno radio u Radu, Paliću, Zemunu, Mačvi i TSC iz Bačke Topole. A treći kandidat je Milan Ristić, doskoršanji šef stručnog taba Teleoptika, iza koga je trogodišnje iskustvo u Partizanovoj filijali i rad sa talentima kakvi su Vlahović, Sveta Marković, Šehović, što znači da se profilisao u radu sa mladim igračima. Možda je došlo vreme za prelazak na viši nivo, posebno ako se zna da je Saša Ilić zagovarao njegovo postavljanje na mestu trenera crno-belih posle ostavke Zorana Mirkovića.

Inače, Milorad Kosanović je u Napretku bio od 22. septembra 2017. godine i na 70 utakmica ostavrio 28 pobeda, 18 remija i 24 poraza.

Odluka o novom šefu struke trebalo bi da bude poznata do ponedeljka.

FOTO: Star sport, MN Press, FK Partizan

×